Mergând, învăţaţi toate neamurile…

Lecturi duhovniceşti – predici audio, cuvinte de folos…

CUVÂNT AL SFÂNTULUI IOAN DE KRONSTADT LA DUMINICA LĂSATULUI SEC DE BRÂNZĂ – „Când postiţi, nu fiţi trişti ca făţarnicii”

| 3 Comentarii

 sfantul_ioan_de_kronstadt0

CUVÂNT AL SFÂNTULUI IOAN DE KRONSTADT  LA DUMINICA LĂSATULUI SEC DE BRÂNZĂ – „Când postiţi, nu fiţi trişti ca făţarnicii” 

(lectură audio)

3 Comentarii

 1. Noi crestinii ortodocsi avem acum bucuria de a ne afla in post si rugaciune,moment care ne usureaza apropiere de Dumnezeu,lasand in umbra placerile lumesti,sa urmam calea Luminii,si pocaindu-ne,sa ne cerem iertare de pacate si sa ne impartasim cu Sfintele Taine Nemuritoare si de viata vesnica datatoare,dand slava Domnului nostru Iisus Hristos Mantuitorul, intotdeauna!
  Amin!

 2. Când omul are de toate uită de Dumnezeu!
  În inima omului se produce fie apropierea de Dumnezeu, fie îndepărta­rea de El şi, în acelaşi timp, pace şi bucurie sau tulburare, spaimă, apăsare, viaţă sau moarte duhovnicească. De cele mai multe ori apropierea se produce când avem necazuri şi când doar Domnul, spre Care ne îndreptăm cu toată inima, ne poate izbăvi de ele.

  Aşa ni se apropie inima de El.

  Îndepărtarea survine atunci când nu ducem lipsă de nimic, când ne bucurăm de belşugul bunurilor pământeşti, care îl fac să se trufească pe omul vechi, trupesc. Inima omului pierde credinţa şi îl uită pe Dumnezeu, Judecătorul şi Binefăcătorul său, tocmai atunci când omul devine avid de bogăţie, de slavă, de faimă şi când le-a obţinut pe acestea. Atunci uită de nemurirea sufletului, uită datoria de a-L iubi din toată inima pe Dumnezeu, pe fiecare om, ca pe sine însuşi.

  (Sfântul Ioan de Kronstadt – Viaţa mea în Hristos)

 3. Cuvinte foarte folositoare pt noi pacatosi Multumim

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.