Mergând, învăţaţi toate neamurile…

Lecturi duhovniceşti – predici audio, cuvinte de folos…

Cuvânt al Sfântului Luca, Arhiepiscopul Simferopolului şi al Crimeei, la Duminica Iertării: Despre post

| 8 Comentarii

sf-luca-crimeii-6-noiembrie

Cuvânt al Sfântului Luca, Arhiepiscopul Simferopolului şi al Crimeei, noul doctor fără de arginţi, la Duminica Iertării –

Despre post

„Mâine începe Postul Mare. Ei bine, pentru ce este postul? Pentru ce a fost el rânduit? Postul a fost poruncit de către Însuşi Domnul, Iisus Hristos, drept care trebuie să avem mare evlavie faţă de post…
Să postim cu feţe vesele, pline de bucurie, ca ascunzând postirea noastră de ochii oamenilor, să postim înaintea lui Dumnezeu, Care, văzând taina inimii noastre pline de evlavie şi de frica lui, ne va răsplăti la Arătare.

8 Comentarii

 1. Pingback: Război întru Cuvânt » Cuvant de trezire si de imbarbatare al Sfantului Teofan Zavoratul la DUMINICA IZGONIRII LUI ADAM DIN RAI SI LA INCEPUTUL POSTULUI MARE

 2. Pingback: Război întru Cuvânt » LA PORTILE POSTULUI MARE – o alta scrisoare foarte folositoare a Batranului Selafiil din Tomsk, ucenicul Sfantului Ierarh Luca al Crimeei

 3. Cuvantul Sfantului Luca,episcopul Simferopolului si al Crimeii, in duminica ce precede inceputul Postului Mare al Pastelui este un indemn pentru noi, crestinii ortodocsi sa facem tot ceea ce ne invata in Sfanta Evanghelie Domnul nostru Iisus Hristos.
  Iata, au sosit zilele infranarii, ale innoirii sufletesti, ale pocaintei si, asa cum ne invata Sfanta Scriptura, sa ne intoarcem la Dumnezeu cu toata inima, cu post, lacrimi si tanguiri.
  Ajuta-ne, Doamne, sa urcam cele 40 de trepte ale postului, de la pamant la Cer, prin curatirea mintii de toate gandurile rele, de pornirile patimase, necurate si umple-o de credinta, dragoste si de tot ce este vrednic de Duhul Sfant, unge-ne capul cu Duhul Sfant al Tau, prin vointa, taria de a ne curati trupul de savarsirea oricarui pacat, de orice lucru rau, de orice lucru de prisos, primejdios, de obiceiurile rele, ca sa devina biserica sufletului nostru, sa-Ti urmam Tie in toate zilele noastre!
  Iarta-ne, Doamne, greselile noastre, caci si noi iertam gresitilor nostri! Amin!

 4. Doamne iarta-ne si ne miluieste!
  Fratilor si surorilor, sa ma iertatati pentru toate greseleile mele fata de voi si daca v-am ispitit
  prin ceva,imi plec genunchii in fatat lui Dumnezeu,cerand iertare, tot postul abia inceput,cu rugaciune si smerenie,ma straduiesc
  sa pun incput bun in pocainta spre MANTUIRE!
  RUGATI-VA SI PENTRU MINE PACATOASA!

  • @ Maria Magdalena
   Esti o draguta.Cine s-ar putea supara pe tine?Am sa ma rog si pentru tine si stiu ca si tu ,cu inima ta mare…mare …te rogi pentru noi.

 5. Pingback: Război întru Cuvânt » RUGACIUNI PENTRU A PUNE BUN INCEPUT IN POSTUL CEL MARE

 6. @ Cuvioasa Elena,multumesc pt apreciere,chiar m-am bucurat…si n-ar trebui…dau in mandrie,sau mai degraba,slava desarta…eu nu am merite…poate o inima,da,dar saraca si aia.
  As vrea eu, sa nu pot supara pe nimeni…dar fara
  sa vreau supar pe toata lumea cu glumitele mele
  obraznice,sa ma ierte Dumnezeu si sa ma ierati
  si fratiile voastre.Sa avem mai multa indulgenta
  unii pt altii,da,sigur si multa rugaciune…poate asa
  ne indreapta calea Dumnezeu si firea noastra pacatoasa,se smereste.
  Va doresc sanatate si un post plin de bucurii sfinte,ca si celorlalti crestini cuviosi,care apreciaza CUVINTELE DE FOLOS ALE SFINTILOR PARINTI.HRISTOS IN MIJLOCUL NOSTRU!AMIN!

 7. Parinte,Sfinte,cu roua binecuvantarii stropeste pomul nevointelor mele,ca sa fie gasit plin de roade multe si de taiere sa scape.

  Arunca,Sfinte,sagetile duhului spre vrajmasul cel urator de Dumnezeu si izbaveste din nevoi pe toti cei ce se roaga tie,Doctore desavarsit si Sfant intre Sfinti,Luca al Crimeei,minunatule vindecator de rele boli !

  Amin!

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.