Mergând, învăţaţi toate neamurile…

Lecturi duhovniceşti – predici audio, cuvinte de folos…

Cuvânt al Sfântului Luca la Duminica a treia din Postul Mare

| 4 Comentarii

  Cuvânt al Sfântului Luca al Crimeei despre

unde să căutăm mângâiere pentru necazuri

             „Strâmtă este calea şi îngustă este poarta ce duce în Împărăţia lui Dumnezeu. Necazurile sunt partea tuturor creştinilor. Noi, creştinii, suntem datori să ne ducem necazurile cu mare supunere faţă de voia lui Dumnezeu, mulţumind Lui pentru tot ce ni se întâmplă, şi pentru bucurii şi pentru greutăţi, şi pentru amărăciuni şi pentru toate nefericirile. „

4 Comentarii

 1. Să ne ajute Domnul să ajungem toţi la această cale!

 2. Doamne miluieste!

 3. Ganduri catre Hristos Domnul

  In racoarea zilei,ma chemi sa ma
  intalnesc cu Tine.
  Ma cunosti atat de bine,stii fiecare
  celula din mine,fiecare lacrima ce
  curge pe obraz.
  Cunosti suspinul meu,dorinta mea,
  omul dinlauntru…
  Cunosti teama,slabiciunea,
  neputinta mea.
  Dar cat de minunat esti Tu,caci ai ales
  sa ma iubesti asa cum sunt,
  pana la capat!
  M-ai fermecat si cucerit cu iubirea Ta,
  care a acoperit greselile mele…
  Mi-ai deschis ochii sa vad minunile
  Tale si stralucirea Ta!
  NIMIC NU SE COMPARA CU TINE,
  DOAMNE,IISUSE HRISTOASE –
  MANGAIEREA SUFLETULUI MEU,
  ASTEPT MANTUIRE!
  (M-rea Secu)

 4. Ce vom rasplati noi lui Iisus Hristos, Soarelui adevarului divin, dreptatii dumnezeiesti, care a primit Crucea pentru salvarea noastra de la moartea vesnica?
  Sa ne lasam in voia lui Dumnezeu, Sa-I urmam calea, Sa-L intelegem si sa luam aminte: „Oricine pune mana pe plug si se uita inapoi nu este potrivit pentru imparatia lui Dumnezeu „( Luca : 9, 10 : 62 ).
  Pe masura ce Te cunoastem mai bine, Hristoase, ne este teama sa mai bajbaim in intunericul acestei lumi nedesavarsite, in care dreptatea ei este ” ca o carpa lepadata „.
  In aceasta viata pamanteasca, atat cat o vom avea dupa voia Ta, Te rugam sa ne conduca Duhul Tau cel Sfant ajutator, luminator, calauzitor, ca sa nu mai ratacim, sa ajungem pe calea pocaintei si sa ne inalte la dragostea dumnezeiasca.
  Puterea si lumina Crucii Tale cuprinde intreg pamantul pana la marginile lui, spulberand iadul cel infricosator care incearca sa se cuibareasca in firea slaba, neputincioasa a noastra, a pacatosilor.
  Ingenunchem in fata Crucii patimilor Tale, Doamne, si ne cutremuram in nimicnicia noastra de puterea ei ce ne-ai dat-o in dar pentru mantuirea de greseli si castigarea imparatiei cerurilor.
  Te rugam, Mantuitorule, nu intoarce fata Ta de la noi, nu ne lipsi de lumina Ta si de puterea Crucii Tale! Tu esti scaparea, intarirea, mangaierea si izbavirea noastra din toate necazurile! Te iubim si Te slavim impreuna cu Tatal nostru ceresc Atotputernic si iubitor de oameni si cu Duhul Tau cel Sfant datator de viata, in veci! Amin !
  Multumim lui Dumnezeu pentru darul si Harul dat Preacuviosului nostru Parinte in a ne mangaia cu dragoste si grija, in a ne arata calea lui Hristos, in a ne cunoaste grijile, necazurile si lacrimile noatre.
  Binecuvanteaza-l, Doamne, pe apostolul nostru cu sanatate, putere de munca, cu har sfant si ocroteste-l de vrajmasi! Amin !

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.