Mergând, învăţaţi toate neamurile…

Lecturi duhovniceşti – predici audio, cuvinte de folos…

Cuvânt al Sfântului Teofan Zăvorâtul la Duminica a treia din Postul Mare

| 2 Comentarii

Sf_Teofan_Zavoratul

 Cuvânt al Sfântului Teofan Zăvorâtul la Duminica a treia din Postul Mare (Duminica Sfintei Cruci )

(Lectura audio – 4 martie 2010, Vecenie)

„În mijlocul Sfintei Patruzecimi, Sfînta Biserică înfăţişează cinstirii şi închinării noastre Sfânta Cruce a Domnului. Prin acest fapt, Biserica vrea să-i întărească în nevoinţele Postului şi îndreptării de sine pe cei ce au slăbit, pe cei râvnitori să-i însufleţească la mai mari nevoinţe şi tuturor să le insufle gândul şi hotărârea de a merge până la sfârşitul vieţii fără abatere şi fără şovăire în urma Domnului, sub crucea pe care a luat-o fiecare asupra sa în clipa când a hotărât să placă Domnului. 
Înaintea Crucii Domnului, să punem în inima noastră hotărârea de a plăcea Domnului şi de a-I rămâne credincioşi până a ne da viaţa în ostenelile lepădării şi îndreptării de sine! Amin. „

2 Comentarii

 1. Am auzit in cuvantul Sfantului Teofan Zavoratul la Duminica Sfintei Cruci ce ne indeamna Domnul nostru Iisus Hristos: lepadarea de sine, sa luam fiecare propria sfanta cruce si sa-L urmam plini de credinta pe Mantuitorul.
  Aici, in lumea pamanteasca trebuie sa ne purtam crucea suferintelor, sa rabdam toate necazurile care vin asupra noastra, sa renuntam la dorintele desarte, la placerile vinovate si la onorurile lumesti.Sa calcam mandria, sa stapanim mania si sa lepadam haina pacatelor.
  Lepadarea de sine si purtarea crucii, dupa cum zice Domnul Iisus Hristos in Sfanta Evanghelie, sunt armele oricarui crestin adevarat in lupta cu duhurile necurate, cu ispitele si numai asa ajungem la mantuire.
  Fereste-ne, Doamne, de toate ispitele si ajuta-ne in neputinta noastra ca sa Te intelegem si sa-Ti ascultam chemarea, sa ne luam crucea si sa Te urmam! Amin !

 2. PE DRUMUL CRUCII MELE

  Ajuta-ma,Stapane,Doamne,
  Sa merg si eu pe-al Crucii drum,
  Caci larga mi-a fost calea vietii
  Pe care mers-am pan-acum.

  Cand sub a Crucii greutate
  Imi va slabi grumazul meu,
  Atunci trimite-mi ajutorul,
  Ca oarecand pe Chirineu.

  Precum vedeai atunci pe Maica
  Aproape,langa Cruce stand,
  Sa vad si eu pe linga mine
  Pe pazitorul meu cel sfant!

  La despartirea pamanteasca,
  Primeste-mi pe sarmanul duh,
  Ca nu cumva sa aiba sila
  La vamesii cei din vazduh!”

  (Sf.Ioan Hozevitul)

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.