Mergând, învăţaţi toate neamurile…

Lecturi duhovniceşti – predici audio, cuvinte de folos…

Cuvânt al Sfântului Teofan Zăvorâtul la Duminica lăsatului sec de brânză

| 2 Comentarii

sfantul_teofan_zavoratul_2

 Cuvânt al Sfântului Teofan Zăvorâtul la Duminica lăsatului sec de brânză

(9 februarie 2010)

„Iată, încă puţine ceasuri şi va veni vremea mântuitoare a Postului, ce cheamă la sculare. Să ne folosim de ea aşa cum ne arată nouă Mama noastră cea Înţeleaptă şi grijulie, Sfânta Biserică! Să ne folosim de ea, fiincă nu ştim dacă ni se va mai da o vreme ca aceasta şi cine vrea să rămână în cădere? Cine vrea să rămână în cădere şi să se înfăţişeze în cealaltă viaţă căzut? Acesta, poate este cel din urmă an când suntem lăsaţi printre cei vii! Poate-poate, vom aduce roadele pocăinţei! Poate-poate, ne vom îndrepta!
Să luăm hotărârea ca de acum, intrând în post, să intrăm şi în nevoinţele sculării din cădere! Asta cere de la noi Domnul! Asta aşteaptă Sfânta Biserică! Asta doresc toţi Sfinţii lui Dumnezeu, ce se gândesc la noi cu grijă şi privesc cu împreună-pătimire la abaterile vieţii noastre! Amin.”

2 Comentarii

 1. Doamne ajuta si ne ridica pe noi din caderi!
  Odata cu inceputul postului sa punem ineceput bun si ascultarii,luand aminte la indemnurile
  duhovnicului, smerindu-ne,prin pocainta sa ajungem a ne bucura in fiecare zi de Sfanta Liturghie si impartasiti cu Hristos,sa ramanem vesnic cu El,ca intariti, sa biruim toti dracii care ne inconjoara cu multe ispite amagitoare.AMIN!
  Multumim Parinte,pentru sfaturi si exemple, care
  zilnic ni le oferiti, si pentru toata oboseala ce o indurati pentru noi,fiii duhovnicesti adoptati,
  spre trezirea constiintelor adormite in leaganul
  pacatelor.Sarutam dreapta s.v.cu toata evlavia,recunostinta si rusinea ca nu stim sa apreciem intotdeauna efortul care il faceti pentru
  induhovnicirea noastra.Iertati si binecuvantati!

 2. Pingback: Război întru Cuvânt » Cuvant de trezire si de imbarbatare al Sfantului Teofan Zavoratul la DUMINICA IZGONIRII LUI ADAM DIN RAI SI LA INCEPUTUL POSTULUI MARE

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.