Mergând, învăţaţi toate neamurile…

Lecturi duhovniceşti – predici audio, cuvinte de folos…

Cuvânt la 26 martie: Domnul nu ne va respinge

| 2 Comentarii

Domnul nu ne va respinge

          În pofida nenumăratelor noastre  păcate şi căderi, al nevredniciei noastre, putem dobândi viaţa veşnică cu credinţa în Domnul nostru. Fiecăruia dintre noi, precum fiului risipitor, îi este deschisă  uşa Casei Părinteşti, iar Părintele ceresc este gata, cu nestrămutată iubire, să ne primească!

2 Comentarii

 1. „Domnul nostru este
  DUMNEZEUL A TOATA MANGAIEREA (IICor.1,3)
  Dumnezeu Care da orice intarire,curaj si mangaiere.De aceea se numeste Mangaietorul…
  in toate inimile credincioase.Nu-l simt doar cei care nu-l primesc si nu-l primesc doar cei care sunt cufundati in necredinta si in mandrie…
  Pruncul plange cand nu gaseste sanul mamei si nu gusta laptele ei.Cand o face, se linisteste pe loc.
  La fel plangem si noi”ca niste prunci de curand nascuti, dorind laptele cel duhovnicesc si neprefacut…”(II Petru 22)
  Da-ne, Doamne, sa simtim mangaierea si sa
  ne linistim! (Sfantul Teofan Zavoratul)

 2. „Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu-366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului”, scrise de Autorul anonim, sunt 366 de caramizi care se aseaza una cate una la zidirea vietii noastre duhovnicesti, ne ajuta sa venim la Domnul si Dumnezeul nostru, pentru totdeauna, „iar si iar, in fiecare zi si in fiecare ceas, stiind ca nu vom fi respinsi niciodata”.
  Domnul ne cheama la marea Taina a Impartasirii in pofida nenumaratelor noastre pacate si caderi, desi „nu suntem vrednici nici macar de a aduna firimiturile cazute de la Sfanta Cina”, oferindu-ne Sfantul Sau Trup si Sfantul Sau Sange pentru iertarea pacatelor, pentru tamaduirea sufletelor si trupurilor noastre, pentru ca sa fim cu El si El cu noi, in veci.
  Doamne, alunga intunericul din noi, ajuta-ne sa intelegem cuvintele Tale, si da-ne puterea de a le pastra pentru totdeauna inscrise in inima si mintea noastra, sa ne calauzeasca pasii in viata aceasta vremelnica si sa o depasim pe ea, ajuta-ne si primeste-ne sa ne impartasim cu Sfintele Tale Taine in toate zilele vietii noastre! Amin!
  Doamne Dumnezeule, nu-l lipsi pe Parintele nostru de Duhul Tau Cel Sfant pe care-L revarsa asupra fiilor sai duhovnicesti, asupra fratilor si surorilor intru Hristos! Amin !

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.