Mergând, învăţaţi toate neamurile…

Lecturi duhovniceşti – predici audio, cuvinte de folos…

PREDICĂ LA DUMINICA DINAINTEA NAŞTERII DOMNULUI A MITROPOLITULUI AUGUSTIN DE FLORINA

| 2 Comentarii

COPAC ŞI FRUNZE

2 Comentarii

 1. Intru aceasta viata omului i se da sa aleaga din doua una:
  ori viata pamanteasca si stricacioasa,ori
  Imparatia Cerurilor.Dumnezeu nu preseaza pe nimeni la aceasta alegere,ci fiecare este lasat sa hotarasca dupa cum vrea.Cand au fost osanditi la temnita fratii Marcus si Marchellinus din pricina credintei lor crestine,lor li s-a dat o luna de zile timp de gandire,in care fie sa se lepede de Hristos si Imparatia Lui,fie sa pregateasca de moartea in torturi bestiale.Atunci au venit la temnita RUDENIILE lor cu un fel de sfat,iar Sfantul Sebastian cu un cu totul altul. Rudeniile plangeau…Sfantul Sebastian insa i-a sfatuit:”Bravilor crestini,slavitilor osteni ai lui Dumnezeu!Oare vreti sa ratati vesnicia si eterna cununa a slavei…sa pierdeti steagul biruintei pe care il tineti in mana…?
  TRECATAOARE ESTE VIATA ACEASTA…ea este atat de ticaloasa si de nestatornica incat nu ii poate multumi nici pe cei care o iubesc.
  Ce valoare are viata aceasta chiar si atunci cand ai trai in ea o suta de ani?
  Oare nu va veni totusi si acea ultima zi?Si cand vine ziua inevitabila a mortii,oare nu ne par toti anii vietii noastre si toate bucuriile pamantesti ca si cum n-ar fi fost?
  CU ADEVARAT SLABICIUNE A MINTII ESTE SA ITI PARA RAU DUPA ACEASTA VIATA TRECATOARE PE CARE O PIERZI ORICUM,SI SA DISPRETUIESTI FERICITA VESNICIE A TUTUROR BUNATATILOR CARE VOR DURA VESNIC,PE CARE NUMAI CU JERTFA LE POTI CASTIGA!
  Sa tinem minte cuvintele Domnului:

  IAR DUSMANII OMULUI VOR FI CASNICII LUI.

  Cu astefl de cuvinte si multe altele,Sfantul Sebastian(Mucenic,praznuit si el in aceasta zi),a cucerit inimi pentru Hristos, murind cu bucurie si inviind iubiti in Imparatia Cerurilor.

  Slava lui Dumnezeu pentru toate,toate,toate!

  Pace si bucurie in Domnul sa ne fie!

  Amin!

 2. Pingback: PREDICĂ LA DUMINICA DINAINTEA NAŞTERII DOMNULUI A MITROPOLITULUI AUGUSTIN DE FLORINA « PELERIN ORTODOX

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.