Mergând, învăţaţi toate neamurile…

Lecturi duhovniceşti – predici audio, cuvinte de folos…

Predică la Apostolul din Duminica Fiului risipitor – DESPRE LĂCOMIA PÂNTECELUI (2013)

| 3 Comentarii

3 Comentarii

 1. Amin!
  “Luati seama la voi insiva,sa nu se ingreuieze inimile voastre de mancare si de bautura si de grijile vietii”(Lc.21;34)
  “Caci Imparatia lui Dumnezeu nu este mancare si bautura,ci dreptate si pace si bucurie in Duhul Sfant”(Rom.14,17)

  Lacomia la mancare si bautura este maica tuturor relelor.
  Lacomia la mancare este un asemenea rau incat si dobitoacele necuvantatoare le vatama.

  NIMIC NU VATAMA TRUPUL ASA CA IMBUIBAREA.

  In mancare nu exista nici un rau ,insa IMBUIBAREA ESTE PACATOASA.
  Totul sta in a vrea si a nu vrea.
  (Talcuire a Sfantului Ioan Gura de Aur)

  Doamne,
  ai mila de noi pacatosii si ne lumineaza intunericul mintii spre indreptarea vietii si-a schimbarii pacatelor cu invierea sufletelor!
  Amin!

 2. Pingback: PELERIN ORTODOX » Predica Mitropolitului Augustin de Florina la Duminica FIULUI RISIPITOR: “PĂCATUL ESTE UN FALIMENT ECONOMIC”

 3. Nu ti-a interzis nimeni sa mananci…dar ca fiinta rationala trebuie sa te gandesti…imi este de folos sa mananc orce si oricat de mult?cu suguranta nu…exista anumite conditii si anumite limite daca vrem sa ramanem sanatosi…daca vrem sa nu ni se vatame sanatatea…ce anume?…masura la mancare…nu manca mai mult decat se cuvine si dincolo de cele ce le permite dieta trupului….ceea ce este in plus nu este nici de folos nici binecavantat(Sf Cosma Etolianul)iti ajung 100 de dramuri de piine ,sa o mananci,…e binecuvantat…ai mancat 10 dramuri in plus…este pacat…ceea ce prisoseste nu este al tau,ci al semenului tau sarac….cand stai la masa cu toate bunatatile nu uita ca in alte parti mii si mii de oameni mor de foame.

  Nu se poate sa manaci peste masura si alti frati ai tai sa moara de foame.Asadar sa ai masura la mancare…si la bautura sa ai masura…Dumnezeu a sadit viile …dar sa ai masura…
  Cand te stapineste pantecele devii sclav…si pe linga altele,si iti sapi groapa…adica iti provoci moartea…e sinucidere sa mananci ceea ce iti vatama sanatate.Pentru ca din excesul mutimilor de alimente se nasc multime de boli,si viata se scurteaza….de aceea Apostolul Pavel avertizeaza”luati aminta sa mancati…dar toate cu masura ca niste fiinte rationale.Lacomia pantecelui e unul din cele 7 pacate de moarte.Porcul manaca cat ii dai…nu fi ca porcul,pune-ti masura….Lacomia este cauza avorturilor…”nu avem cu ce sa-i crestem!”….pai daca tu manaci cat 10!!…..Asadar,lacomia nu este un pacat mic…traim intr-un veac de cheltuiala fara masura,risipa in macare…etc..peste tot risipa…De aceea despre pintece si despre bucate Apostolul Pavel spune,”Dumnezeu le va distruge si pe unul si pe altul…si pintecele si bucatele(1cor 6,13)
  Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel
  Capitolul 6
  12. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de ceva.
  13. Bucatele sunt pentru pântece şi pântecele pentru bucate şi Dumnezeu va nimici şi pe unul şi pe celelalte. Trupul însă nu e pentru desfrânare, ci pentru Domnul, şi Domnul este pentru trup.
  14. Iar Dumnezeu, Care a înviat pe Domnul, ne va învia şi pe noi prin puterea Sa.
  15. Au nu ştiţi că trupurile voastre sunt mădularele lui Hristos? Luând deci mădularele lui Hristos le voi face mădularele unei desfrânate? Nicidecum!

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.