Mergând, învăţaţi toate neamurile…

Lecturi duhovniceşti – predici audio, cuvinte de folos…

Predică la Duminica a 3-a după Rusalii : MAMONA – DUMNEZEUL CEL MINCINOS AL VEACULUI (2011)

| 2 Comentarii

Predică la Duminica a 3-a după Rusalii

MAMONA – DUMNEZEUL CEL MINCINOS AL VEACULUI

  ” Nimeni nu poate să slujească la doi domni, căci sau pe unul îl va urî şi pe celălalt îl va iubi, ori de unul se va lipi şi pe celălalt îl va dispreţui; nu puteţi să slujiţi lui Dumnezeu şi lui Mamona.” (Matei 6, 22-33)

2 Comentarii

  1. Cuvintele Domnului nostru Iisus Hristos, predicate in duminica a treia dupa Rusalii in Sfanta Biserica, din Sfanta Evanghelie ne invata despre faptul ca nu ne putem inchina lui Dumnezeu si lui Mamona, ne ilustreaza pericolul indepartarii de Dumnezeu si riscul de a cadea in ghearele lacomiei si avaritiei, al pierderii calitatilor de om si crestin si al abaterii pe calea pierzaniei.
    Mandria si dorinta de inavutire, de a avea cat mai mult fata de ceilalti semeni ai nostri ne fac sa-i invidiem pe cei care au strans de cele mai multe ori averi prin afaceri necinstite si ne starnesc dorinta de a avea si noi, uitand de inteleptele cuvinte ale Domnului nostru Iisus Hristos privind grija fata de sufletul nostru, de a nu ne indeparta de Tatal Ceresc si de Imparatia Lui.
    Ne lasam tulburati de mirajul unor avutii care sa ne asigure o viata asa zis tihnita si de multe ori ne antrenam in concurenta cu o lume decazuta care se inchina la idolul Mamona.
    Cuvintele Mantuitorului, amintite de preotii nostri in Sfanta Biserica, ne sunt permanent calauza in a iesi din mocirla vremurilor, din viermuiala intereselor meschine si de a gasi calea care sa ne duca la indreptarea greselilor si purificarea sufletelor noastre, la trairea unei vieti duhovnicesti crestin-ortodoxe care sa ne duca la mantuire.
    Sa multumim bunului Dumnezeu ca l-a trimis pe Fiul Sau ca sa ne arate Calea, Adevarul si Viata, precum si pentru toate darurile si bunatatile pe care le-am primit si le primim, spre slava, cinstea, inchinaciunea si lauda Lui in vecii vecilor ! Amin !

  2. MATEI 6.22-33

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.