Mergând, învăţaţi toate neamurile…

Lecturi duhovniceşti – predici audio, cuvinte de folos…

PREDICĂ LA DUMINICA A XVII-A DUPĂ RUSALII (2012)

| 2 Comentarii

PREDICĂ LA DUMINICA A XVII-A DUPĂ RUSALII

(28 ianuarie 2012)

   Şi ieşind de acolo, a plecat Iisus în părţile Tirului şi ale Sidonului. Şi iată o femeie cananeiancă, din acele ţinuturi, ieşind striga, zicând: Miluieşte-mă, Doamne, Fiul lui David! Fiica mea este rău chinuită de demon. El însă nu i-a răspuns nici un cuvânt; şi apropiindu-se, ucenicii Lui Îl rugau, zicând: Slobozeşte-o, că strigă în urma noastră. Iar El, răspunzând, a zis: Nu sunt trimis decât către oile cele pierdute ale casei lui Israel. Iar ea, venind, s-a închinat Lui, zicând: Doamne, ajută-mă. El însă, răspunzând, i-a zis: Nu este bine să iei pâinea copiilor şi s-o arunci câinilor.  Dar ea a zis: Da, Doamne, dar şi câinii mănâncă din fărâmiturile care cad de la masa stăpânilor lor. Atunci, răspunzând, Iisus i-a zis: O, femeie, mare este credinţa ta; fie ţie după cum voieşti. Şi s-a tămăduit fiica ei în ceasul acela. (Mt.15, 21-28)

2 Comentarii

 1. Prin predica la Duminica a XVII-a dupa Rusalii ni se dezvaluie marea dragoste a lui Iisus Hristos fata de oameni, manifestandu-se ca un mare Invatator pentru toti cei din jur. Aparenta Sa indiferenta fata de durerea femeii canaaneence este, de fapt, o lectie pentru ucenicii Sai, pentru ceilalti care erau in jurul lor. De asemenea, este o lectie pentru noi toti care ne credem buni crestini.
  Iisus Hristos cunostea suferinta femeii canaaneence, EL nu venise intamplator in acel tinut situat la granita dintre poporul ales Israel si canaaneienii idolatri. EL cunostea, de asemenea, credinta si nadejdea acestei femei in puterea Sa dumnezeiasca de a-i salva fiica stapanita de demoni.
  Pe de alta parte, Iisus Hristos arata cum umilinta, smerenia, credinta si staruinta in rugaciune ale femeii canaaneence sunt rasplatite potrivit nevoilor sale.
  Doamne, Dumnezeul nostru, noi, care suntem botezati in numele Domnului nostru Iisus Hristos si inchinati Preasfintei Treimi, noi, ce in toata ziua cu nesocotinta dobitoceasca savarsim nenumarate pacate strigatoare la cer, noi, netrebnicii, plini de rautate, stapaniti de patimi, Te rugam: Nu ne lasa, Doamne ! Nu trece rugaciunea noastra, a pacatosilor, nici nu ne rasplati noua dupa nelegiuirile noastre, ci pentru ca nu suntem vrednici a castiga milostivirea Ta prin sarguinta noastra, daruieste-ne-o Tu ca un indurat si mult Milostiv !
  Doamne, ajuta neputintei noastre!
  Doamne, miluieste-ne ! Amin !
  Domnul nostru Iisus Hristos, Dumnezeul nostru, din marea Sa grija si dragoste pentru noi, pacatosii, ne calauzeste si ne lumineaza si prin predicile alesilor Sai Apostoli ai zilelor noastre.
  Si pentru aceasta multumim si dam Slava Domnului Dumnezeului nostru ! Amin !

 2. Doamne ajuta!

  Tin sa multumesc pt aceasta predica postata,care mi-a readus capul pe umeri cu mintea spre Dumnezeu si frica de ce va sa fie la Marea Judecata de Apoi,iar maine,cu ajutorul Domnului voi fi prima la usa Bisericii pt a-i multumi cu dreapta socoteala!
  Slava lui Dumnezeu pentru toate,toate,toate!

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.