Mergând, învăţaţi toate neamurile…

Lecturi duhovniceşti – predici audio, cuvinte de folos…

PREDICĂ la FIUL RISIPITOR (2013)

| 2 Comentarii

 

2 Comentarii

 1. Tata am gresit la Cer si inaintea Ta si nu sunt vrednic sa ma numesc fiul Tau !
  Risipim bruma de credinta pe care ne straduim sa o dobandim, risipim si pierdem talantii, darurile ceresti si Harul lui Dumnezeu pe care le-am primit din iubirea Sa, fara sa avem teama de judecata Stapanului nostru ceresc.
  Adeseori plangem pentru pacatele noastre, dar nu sunt de ajuns lacrimile pentru pacatele savarsite pana acum.
  Din ochii nostri ar trebui sa cada lacrimi la fiecare cuvant necugetat, la fiecare fapta rea, la fiecare gand rau, la fiecare gest netrebnic, jignitor, umilitor, constientizand pacatosenia noastra permanenta.
  Acum in al unsprezecelea ceas sa nu uitam ca trebuie sa ne smulgem din intunericul care ne inconjoara si in fiecare zi si in fiecare ceas, cu nadejde neclintita in Domnul Dumnezeul nostru sa nu ne abatem nicicand privirile si sperantele de la El oricate piedici ni s-ar ivi in cale.
  Sa ne intoarcem, asa cum s-a intors fiul risipitor din Evanghelie, la Tatal nostru ceresc, iar Duhul lui Dumnezeu ne va fi dat sa ne conduca pas cu pas in Imparatia Sa.
  Doamne Iisuse Hristoase, tinta noastra Tu esti ! Iarta-ne pacatele noastre si ajuta neputintei noastre ca sa ajungem la Tine ! Amin !

 2. Domnul ne-a iubit atat de mult incat a patimit pentru noi pe Cruce.Tot asa si Duhovnicii nostri,parinti si tati duhovnicesti,sufera pt noi pacatosi fii duhovnicesti,desi adeseori nu vedem suferinta lor.Noi fiii,oile,trebuie sa intelegem asta si sa-i iubim si cinstim pe Parintii nostri,Pastorii! Sufera cand vad ca noi suparam pe Domnul si impiedicam Duhul Sfant sa locuiasca intru noi. Asupra lor apasa suferintele intregului pamant. Ei sunt mostenitorii apostolilor si,dupa harul dat lor,ne duc la Hristos.Ne invata pocainta,ne invata sa pazim poruncile Domnului. Ne vorbesc Cuvantul lui Dumnezeu,ca sa cunoastem pe Tatal si Fiul si Sfantul Duh,Sfanta Treime Cea nebiruita si nedespartita.Ne povatuiesc pe Calea mantuirii si ne ajuta sa ne inaltam la inaltimea duhului smerit al lui Hristos.Ei aduna in staului Bisericii oile intristate si ratacite ale lui Hristos,ca sufletele noastre sa-si gaseasca odihna in Dumnezeu.
  Si-acum sa ne rugam cu totii,asa cum ne indruma parintele inlacrimat de pacatele noastre lumesti:
  “TATA,AM GRESIT LA CER SI INAINTEA TA SI NU MAI SUNT VREDNIC SA MA NUMESC FIUL TAU!”
  IARTA SI NE MILUIESTE PE TOTI.AMIN!

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.