Mergând, învăţaţi toate neamurile…

Lecturi duhovniceşti – predici audio, cuvinte de folos…

Predică la pilda Vameşului şi a Fariseului: „SMERIŢI-VĂ, FARISEILOR!” (2013)

| 1 Comentariu

 

Un comentariu

 1. Exceptionala Predica la Pilda Vamesului si a Fariseului : ” Smeriti-va, Fariseilor ! ” , ca de fiecare data raportata la adevarata traire a zilelor noastre! Va multumim pentru cuvintele rostite care ne smeresc, ne fac sa simtim fiorul pacatoseniei noastre, „fariseismul” nostru in tot sufletul !
  In zilele noastre fariseismul infloreste tot mai mult si pacatul mandriei este mai mare, mai greu de iertat.
  A venit Mantuitorul nostru Iisus Hristos in aceasta vale a plangerii ca sa indrepteze lumea pe calea cea dreapta, luminoasa a lui Dumnezeu si ne-a dat invatatura desavarsita.
  Lumea nu are urechi sa auda, ochi sa vada, mintea si cugetul deschis pentru a intelege si a urma neabatut aceasta invatatura divina care sa o salveze de la pieire.
  Constientizam ca osanda lui Dumnezeu va fi mai mare asupra celor care cunosc Legea Lui si o necinstesc, o nesocotesc, o interpreteaza dupa voia lor nevrednica, o rastalmacesc influientand si pe cei slabi in credinta indepartandu-i de la adevarul divin, tarandu-i in intuneric.
  Doamne Iisuse Hristoase, deschide-ne ochii mintii si ai sufletului si descopera-ne, dezbraca-ne pacatosenia noastra, nimicnicia si da-ne smerenie, smerenie, smerenie si curateste-ne, intareste-ne sufletele si trupurile noastre, daruieste-ne sa ne vedem greselile noastre, sa ni le recunoastem, sa le uram si sa le lepadam pentru totdeauna, ajuta-ne sa biruim patimile si neputintele noastre, smulge-ne din ghearele celui rau, nu ne lasa sa pierim ! Amin !

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.