Mergând, învăţaţi toate neamurile…

Lecturi duhovniceşti – predici audio, cuvinte de folos…

Arhim. Nectarie, Măn. Sihăstria Putnei: PREDICĂ LA PILDA SAMARINEANULUI MILOSTIV

| 2 Comentarii

Arhim. Nectarie, Măn. Sihăstria Putnei :

PREDICĂ LA PILDA SAMARINEANULUI MILOSTIV

” Şi iată, un învăţător de lege s-a ridicat, ispitindu-L şi zicând: Învăţătorule, ce să fac ca să moştenesc viaţa de veci? Iar Iisus a zis către el: Ce este scris în Lege? Cum citeşti? Iar el, răspunzând, a zis: Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta şi din tot sufletul tău şi din toată puterea ta şi din tot cugetul tău, iar pe aproapele tău ca pe tine însuţi. Iar El i-a zis: Drept ai răspuns, fă aceasta şi vei trăi. Dar el, voind să se îndrepteze pe sine, a zis către Iisus: Şi cine este aproapele meu? Iar Iisus, răspunzând, a zis: Un om cobora de la Ierusalim la Ierihon, şi a căzut între tâlhari, care, după ce l-au dezbrăcat şi l-au rănit, au plecat, lăsându-l aproape mort. Din întâmplare un preot cobora pe calea aceea şi, văzându-l, a trecut pe alături. De asemenea şi un levit, ajungând în acel loc şi văzând, a trecut pe alături. Iar un samarinean, mergând pe cale, a venit la el şi, văzându-l, i s-a făcut milă, Şi, apropiindu-se, i-a legat rănile, turnând pe ele untdelemn şi vin, şi, punându-l pe dobitocul său, l-a dus la o casă de oaspeţi şi a purtat grijă de el. Iar a doua zi, scoţând doi dinari i-a dat gazdei şi i-a zis: Ai grijă de el şi, ce vei mai cheltui, eu, când mă voi întoarce, îţi voi da. Care din aceşti trei ţi se pare că a fost aproapele celui căzut între tâlhari? Iar el a zis: Cel care a făcut milă cu el. Şi Iisus i-a zis: Mergi şi fă şi tu asemenea. ” (Ev. Luca 10, 25-37)

2 Comentarii

  1. Pingback: PREDICI LA DUMINICA SAMARINEANULUI MILOSTIV (Audio) « PELERIN ORTODOX

  2. ” Mergi si fa si tu asemenea ! ” este raspunsul pe care Iisus Hristos l-a dat acelui ispititor invatator de lege, care-L intrebase cum va putea mosteni viata de veci.
    Samarineanule multmilostiv, Legiuitor al dragostei desavarsite, Bunule Hristos, milostiveste-Te si vindeca ranile noastre sufletesti si trupesti, unge-le cu Harul Tau, salveaza-ne din viata aceasta pacatoasa si fa-ne mostenitori ai vietii vesnice, ca la Tine toate sunt cu putinta !
    Descopera-ne adevarul Tau divin si fa sa sporeasca darul Harului Tau pe care ni l-ai dat ca sa implinim Legea Ta spre mantuirea noastra !
    Doamne Iisue Hristoase, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu si toti Sfintii, ajutati-ne sa intampinam Sfanta Sarbataoare a Nasterii Fiului lui Dumnezeu, al Dumnezeului intrupat coborat pe pamant pentru mantuirea lumii, cu inimile si sufletele curate si cu vrednicie ! Amin !

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.