Mergând, învăţaţi toate neamurile…

Lecturi duhovniceşti – predici audio, cuvinte de folos…

CUVÂNT AL SFÂNTULUI LUCA AL CRIMEEI LA BUNAVESTIRE A PREASFINTEI NĂSCĂTOARE DE DUMNEZEU: „Credinţa noastră nu este zadarnică!”

| 2 Comentarii

sf_luca

123

CUVÂNT AL SFÂNTULUI LUCA AL CRIMEEI LA

BUNAVESTIRE A PREASFINTEI NĂSCĂTOARE DE DUMNEZEU:

„Credinţa noastră nu este zadarnică!”

(22 martie 2010)

„Astăzi este începătura mântuirii noastre şi arătarea tainei celei din veac: „Fiul lui Dumnezeu Fiu Fecioarei Se face şi Gavriil harul binevesteşte”. Acum s-a împlinit taina cea mare a credinţei noastre creştineşti, s-a împlinit lucrul pe care cu şapte sute de ani înainte de Naşterea Domnului Iisus Hristos l-a prezis sfântul prooroc Isaia: „Iată, Fecioara va lua în pântece şi va naşte Fiu, şi vor chema numele Lui Emanuil, care înseamnă: „Cu noi este Dumnezeu”.

Suntem datori să o cinstim cu toată inima şi să o socotim Mama noastră Cerească, străduindu-ne să o urmăm în virtuţi şi să îi împlinim cuvintele pe care le cântăm la fiecare utrenie, pe care le-a grăit ea către Elisabeta, mama Înainte-Mergătorului Domnului: „Că a căutat spre smerenia roabei Sale, şi iată de acum Mă vor ferici toate neamurile” (Luca 1, 48).

Noi ne adresăm Maicii lui Dumnezeu ca Apărătoarei noastre. Ştim că ea nu a mântuit lumea nemijlocit, că Dumnezeiescul ei Fiu ne-a mântuit cu Crucea Sa. Ea poate însă ajuta mântuirii noastre prin rugăciunile Sale înaintea Fiului Său, şi noi cerem rugăciunile Ei, care au atâta putere înaintea lui Hristos.”

2 Comentarii

 1. Ne spune Parintele Sihastriei noastre,
  Cleopa Ilie in Cartea cu indrumari duhovnicesti pentru vremelnicie si vesnicie,in ZIUA BUNEI VESTIRI:
  „Ziua de astazi este mai sfanta si mai inveselitoare decat toate zilele veacului,caci aduce bucurie si vesteste
  MANTUIREA LA TOATA LUMEA.
  Astazi, Dumnezeu a cautat mila
  si cu indurare din cer pe pamant, ca
  a auzit suspinele stramosilor nostri si plangerea tuturor celor ce se chinuiau
  in iad, de la inceputul lumii.”
  Bucura-te, Cea plina de har,Domnul este cu Tine si prin tine Mantuirea si izbavirea din gheara vrajmasilor nostri.

 2. Iata ce am auzit in cuvantul Sfantului Luca al Crimeii la Bunavestire a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu :”Credinta noastra nu este zadarnica!”
  Dumnezeu Si-a aratat nemarginita Sa iubire fata de oameni prin intruparea Fiului Sau, Iisus Hristos, in pantecele Fecioarei Maria pentru a dezrobi omenirea din robia pacatului, a intunericului vesnic.
  Dintre toate fapturile pamantesti, Preasfanta Fecioara Maria a fost vasul ales, cea mai Sfanta dintre toti Sfintii, suflet ingeresc, darul cel mai vrednic, mai frumos si cel mai iubit de Dumnezeu pentru a intrupa pe Fiul Sau ca Fiu al Omului, Legatura dintre noi, pamantenii, prinsi in mrejele patimilor, pacatelor si Imparatia Cerurilor.
  Umilinta, smerenia si supunerea desavarsita a Fecioarei Maria ne-au adus mantuirea, au zdrobit capul diavolului celui vechi, iar neamului omenesc, osandit la intunericul si chinul nesfarsit, i s-a dat viata vesnica, deschizandu-i portile raiului si am devenit fiii lui Dumnezeu, mostenitorii Cerului.
  Sa ne fie Fecioara Maria, Maica noastra cereasca, exemplu de sfintenie, smerenie, ascultare si iubire de Dumnezeu si de puterile ceresti, de bunatate, rabdare, indurare, intelepciune, de lasare in voia Tatalui Ceresc.
  Ce fire omeneasca curata, pura, sfanta a ales bunul Dumnezeu pentru desavarsirea Tainei Sale ce dainuie din vesnicie!
  In ce chip minunat au reusit Sfintii Parinti ai Bisericii noastre Ortodoxe sa redea insemnatatea acestui eveniment divin, acestei Taine de necuprins de mintea omeneasca nesfintita!
  Ne rugam cu smerenie Preasfintei Fecioare Maria sa mijloceasca cererea noastra la Dumnezeu ca sa ne lumineze Sfantul Duh spre a intelege cu mintea, cu sufletul si cu inima curata aceasta minunata lucrare divina de intrupare a Cuvantului Tatalui Ceresc.
  Ne plecam in fata sfintelor icoane ale Fecioarei Maria, o cinstim cu toata inima si o fericim potrivit Sfintelor Scripturi pe Maica Imparatului Ceresc, pe Mama noastra cereasca, aparatoarea, grabnic ajutatoarea, mijlocitoarea si rugatoarea noastra la Fiul ei si Dumnezeul nostru, mantuitoarea noastra plina de har a intregului neam crestinesc, stapana care ne apara de diavol.
  Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, ceea ce esti plina de daruri, ajuta-ne cu sfintele tale rugaciuni si roaga-L pe Fiul tau si Dumnezeul nostru sa pazeasca de tot raul pe Episcopul nostru, pe parintele nostru duhovnic si pe tot Clerul bisericesc si pe noi toti de vrajmasii vazuti si nevazuti, sa ne mantuiasca de diavol si de toate slugile lui!
  Preasfanta Fecioara, intareste-ne in credinta, ajuta-ne sa ne mantuim si sa slavim pe Tatal, pe Fiul si pe Sfantul Duh, impreuna cu tine in vecii vecilor! Amin !

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.