Mergând, învăţaţi toate neamurile…

Lecturi duhovniceşti – predici audio, cuvinte de folos…

Alt cuvânt al Sfântului Teofan Zăvorâtul la Anul Nou

| 4 Comentarii

          Cuvânt al celui între Sfinţi, Părintelui nostru Teofan Zăvorâtul,

la Anul Nou

 

 

             Ce e aceea înnoire? Când vor fi cerul nou şi pământul nou pe care le aşteptăm? Lămurirea cuvintelor Apostolului cum că „De este cineva întru Hristos, făptură nouă este!”

4 Comentarii

 1. O,om, ce mari răspunderi ai
  de tot ce faci pe lume,
  de tot ce spui în scris sau grai,
  de pilda ce la alţii dai,
  căci ea,mereu,spre iad sau rai
  pe mulţi o să îndrume.(Sf.Ioan Hozevitul)La mulţi ani pentru toti şi predicile Sf.Teofan sa va fi pilde in viaţa!(inclusiv mie pacatoasa)

 2. Din starea noastra launtrica, prezenta, trecatoare, indreapta-ne, Doamne, cu puterea Ta cereasca lucratoare, innoitoare, ca sa ne aflam vrednici cand vom fi rasplatiti dupa faptele noastre!
  Chipul innoit presimtit il cautam an de an la cumpana dintre ani fara sa constientizam ca Domnul nostru Iisus Hristos este in noi si ne cheama, ne asteapta la credinta neclintita si intarita ca sa fim partasi ai puterilor reasezatoare aduse de El pe pamant.
  Sfintele Taine:Sfantul Botez, Sfanta Spovedanie, Sfanta Impartasanie savarsite de alesii Sai slujitori si mijlocitori ne ajuta sa ne dezbracam de omul vechi si sa ne facem launtric innoiti prin viata noua duhovniceasca in Hristos Domnul, intru dreptate si sfintenia adevarului.
  Ajuta-ne Dumnezeul nostru ca sa dobandim viata noua duhovniceasca cu puterile Tale innoitoare lucratoare si de nadejde faptuitoare ca sa ne izbavim din robia stricaciunii, sa fim neclintiti si intariti in dreapta credinta!Amin!
  Multumim, Preacuvioase Parinte, pentru ca ne aduceti la cunostinta astfel de cuvinte ziditoare care se aseaza la temelia credintei noastre, incetul cu incetul!
  Sfanta Treime sa va ajute, sa va ocroteasca de tot raul, sa va daruiasca sanatate, har indreptator de suflete pierdute, putere de munca si viata duhovnicesca permanent innoitoare care sa radieze tot mai mult si la noi, oile ratacite!
  Sa ne traiti intru multi ani!

 3. Pingback: Război întru Cuvânt » SFANTUL TEOFAN ZAVORATUL DESPRE TIRANIA “OPINIEI PUBLICE” IMPOTRIVA A TOT CEEA CE ESTE CRESTINESC SI DESPRE RENUNTAREA LA OBICEIURILE LUMESTI

 4. Ascultand Cuvantul Sfantului Teofan Zavoratul la Anul Nou ne gandim la urarile pe care ni le adresam unii altora: bogatie, glorii, onoruri, desfatari, placeri, etc. !…Acestea sunt insa urari sarace si goale, legate de viata pamanteasca efemera, fara bucuria si frumusetea launtrica in Duhul Sfant care ne innoieste permanent din izvorul nesecat al dragostei in Domnul nostru Iisus Hristos. Pentru ca, asa cum zice Mitropolitul Augustin de Florina, ” Nimic sunt toate… ” Desertaciunea desertaciunilor, toate sunt desertaciune” ( Ecleziastul 1, 2 ). Un singur lucru ramane. Sa crezi in Hristos. Nu exista un alt nume care poate sa ne dea bucurie si nadejde pe perioada anului acesta; numai numele lui Iisus Hristos, pe Care, prunci laudati-L si-L preainaltati intru toti vecii. Amin !” (Ne vorbeste Parintele Augustin, Mitropolitul de 103 ani).
  Sa luam aminte: ” Luati seama, deci, cu grija cum umblati, nu ca niste neintelepti, ci ca niste intelepti; nu fiti copii dusi de valuri, purtati incoace si incolo de orice vant al invataturilor celor noi… ci tinand adevarul in iubire, sa cresteti toti in Cel Care este capul -Hristos (Efeseni 5,15;4, 14-15 ). Amin !

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.