Predici Ortodoxe

Lecturi duhovniceşti, predici audio, cuvinte de folos…

CARTEA ”SFÂNTUL NECTARIE DE PENTAPOLIS – SINAXAR POVESTIT DE CEI CARE L-AU CUNOSCUT”, Gheorghios Militsis (INTEGRAL)

| 0 Comentarii

Gheorghios Militsis, pornind de la povestirile tatălui său, învățător în insula Eghina și contemporan cu Sfântul Nectarie, a adunat mărturiile celor ce l-au cunoscut pe Sfânt, mai ales în vremea slujirii sale ca învățător în insula Chios, alcătuind acest Sinaxar povestit de cei ce l-au cunoscut.

Când eram mic copil îmi amintesc cum tatăl meu ce a fost învățător în insulă, ne povestea multe lucruri minunate despre un vlădică ce a trăit și a fost înmormântat în Eghina. Printre altele ne-a spus: „când a avut loc mutarea moaștelor sale s-a umplut de mireasmă bineplăcută toată insula. Încă din timpul vieții făcea minuni. Locuitorii insulei, când întâmpinau probleme, alergau la acest arhiereu și-i cereau să se roage pentru ei. Oamenii aceștia din insulă, încă de când trăia credeau că este om sfânt și că are mare îndrăzneală la Dumnezeu”.

Anii au trecut și Sfântul Nectarie a devenit cunoscut mai ales prin mulțimea minunilor pe care le-a făcut și continuă să le facă pe toate meleagurile ortodoxe. Biserici și mănăstiri s-au ridicat în numele său devenind limane de izbăvire a sufletelor îndurerate; de asemenea, mulți creștini astăzi poartă numele său.

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.