Mergând, învăţaţi toate neamurile…

Lecturi duhovniceşti – predici audio, cuvinte de folos…

CUVÂNT AL CELUI ÎNTRE SFINȚI PĂRINTELUI NOSTRU IGNATIE BRIANCIANINOV DESPRE CEA DE-A DOUA VENIRE A LUI HRISTOS, LA DUMINICA LĂSATULUI SEC DE CARNE

| 2 Comentarii

Sf Ignatie Briancianinov1_detaliu

CUVÂNT AL CELUI ÎNTRE SFINȚI PĂRINTELUI NOSTRU IGNATIE BRIANCIANINOV DESPRE CEA DE-A DOUA VENIRE A LUI HRISTOSLA DUMINICA LĂSATULUI SEC DE CARNE (lectură audio)

„La judecata lui Hristos se va cere de la om, în vederea îndreptăţirii sale, milostivirea – ca arătare lucrătoare a dragostei. Va merita milă numai milostivirea, ca dovadă prin fapte a dragostei. „Milă voiesc, iar nu jertfă!”, a vestit Înfricoşătorul şi Nemitarnicul Judecător care va să vină.

Milostivirea va agonisi îndreptăţire celor ce au iubit-o, iar pe cei ce au lepădat-o, îi va da osândirii. Ea cu îndrăznire îi va duce şi îi va înfăţişa înaintea Domnului pe toţi fiii Săi. Ea îi va aduce înaintea Domnului pe toţi cei care au săvârşit-o cu lucrul, care au săturat pe fraţii cei flămânzi, au primit în casele lor pe cei străini, au îmbrăcat pe cei goi, au cercetat pe cei bolnavi şi închişi în temniţe…”

2 Comentarii

 1. Pingback: Război întru Cuvânt » Predica Sfantului Nicolae Velimirovici la DUMINICA INFRICOSATOAREI JUDECATI

 2. Dumnezeule,milostiv fii mie pacatoasei!
  Aceste cuvinte(predici),slujbe din biserca si traditia noastra,ne aminteste de JERTFA MANTUITORULUI PENTRU NOI,TREZIND DORINTA DE A FI MAI BUNI DECAT PANA ACUM.
  Avem ocazia schimbarii in bine si inceput bun cu adevarat sa punem,ca intrand in marele post,sa
  fim inaltati si noi pe SCARA MANTUITOARE.Sa
  dovedim ca meritam mila Nemitarnicului
  Judecator,incepand cu tinerea postului in bucurie
  sfanta si multa milostenie cu fapta si inima.SA NE IERTAM UNII PE ALTII,AJUTANDU-NE SI CA FRATII SA NE IUBIM,INAINTEA DOMNULUI SA
  VIETUIM FARA NICI O REMINISCENTA A FAPTELOR URATE DIN TRECUT SA NE STRICE LINISTEA CE TREBUIE CA SA EXISTE.
  Doamne Iisuse Hristoase,Fiul lui Dumnezeu,miluieste-ne pe noi pacatosii!

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.