Predici Ortodoxe

Lecturi duhovniceşti, predici audio, cuvinte de folos…

Cuvânt al Sfântului Teofan Zăvorâtul la Duminica de după Botezul Domnului

| 7 Comentarii

  Cuvânt al Sfântului Teofan Zăvorâtul la

 Duminica de după Botezul Domnului

         Tot ce ţine de începerea vieţii creştine în noi, ţine de harul lui Dumnezeu. Ni se dă îndată şi înnoirea se săvârşeşte în chip haric. Iar ceea ce ţine de libertatea noastră, se amână până la vârsta când omul se încredinţează harului de bună-voie şi nesilit de nimeni…..
Duminica de după Luminare, adică de după Botezul Domnului. Ziua de acum ne aminteşte nemijlocit de propriul nostru botez….ne cheamă să dăm răspuns în faţa propriei conştiinţe şi în faţa lui Dumnezeu pentru ceea ce am făcut cu harul Sf. Botez…..
Puneţi acum pe primul loc facerea a ceea ce este pe placul Domnului şi reorânduiţi toate celelalte. După cerinţele acestui singur scop…şi aşezarea voastră lăuntrică are să se schimbe. Pe dinafară, totul va rămâne la fel, doar inima se va face nouă. Asta este tot. E mult oare?… Cine afară de noi înşine Îl va ajuta pe Domnul să pună stăpânire pe sufletele noastre?  …”

       

7 Comentarii

  1. Pingback: Război întru Cuvânt » SFANTUL TEOFAN ZAVORATUL DESPRE TIRANIA “OPINIEI PUBLICE” IMPOTRIVA A TOT CEEA CE ESTE CRESTINESC SI DESPRE RENUNTAREA LA OBICEIURILE LUMESTI

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.