Predici Ortodoxe

Lecturi duhovniceşti, predici audio, cuvinte de folos…

Cuvânt al Sfântului Teofan Zăvorâtul la Duminica Fiului Risipitor

| 1 Comentariu

sfantul_teofan_zavoratul_2

Cuvânt al Sfântului Teofan Zăvorâtul la Duminica fiului risipitor

(Lectura audio – 27 ianuarie 2010, dupa Taina Sfantului Maslu)

„Aduceţi-vă aminte de Postul Mare din anul trecut. Ce serioşi ne făcuserăm! Cum începusem să ne pregătim pentru Sfânta Împărtăşanie, cum ne pocăiam, primeam dezlegare şi ne împărtăşeam cu Sfintele lui Hristos Taine! Pentru pocăinţa şi făgăduinţa noastră de a ne îndrepta viaţa, Părintele Ceresc ne-a dat partea moştenirii noastre de har, care a judecat bunătatea lui, că ni se cuvine. Ce bine ne era în casa liniştită şi luminoasă a Tatălui Ceresc!
Dar iată că a venit primăvara! Au început distracţiile şi plăcerea. Luarea-aminte s-a împrăştiat…A urmat o cădere la început, poate neaşteptată, în urma ei a doua, a treia ş.a.m.d. Sufletul s-a învârtoşat, gândurile s-au întunecat, simţămintele şi dorinţele au devenit grosolane şi acum, puţini sunt oare cei ce se aseamănă deplin cu fiul risipitor, ce sărăcise şi murea de foame? Dar dacă am urmat fiului risipitor în cădere, să avem râvnă în a-l urma şi în sculare! Am cheltuit la fel ca el moştenirea noastră harică, să ne grăbim acum, tot la fel ca el, a ne întoarce din nou în braţele Părintelui Ceresc, care întotdeauna sunt deschise pentru a ne primi. Tocmai asta este menirea Postului Mare care se apropie! „

Un comentariu

  1. Pingback: Război întru Cuvânt » Duminica Fiului Risipitor si descoperirea marii taine: CUM NE IUBESTE DUMNEZEUL NOSTRU?

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.