Predici Ortodoxe

Lecturi duhovniceşti, predici audio, cuvinte de folos…

Cuvânt la patima cea mântuitoare a Cuvântului Dumnezeu-Om alcătuit și rostit de către Sf. Martir Radu Brâncoveanu

| 0 Comentarii

Cuvânt la patima cea mântuitoare a Cuvântului

Dumnezeu-Om

Cuvânt la patima cea mântuitoare a Cuvântului Dumnezeu-Om , alcătuit și rostit Patriarhului Dositei al Ierusalimului de către
Sf. Martir Radu Brâncoveanu


Când Dumnezeu ne plânge cu lacrimi de sânge, oare ce suntem noi datori să facem? Când Ziditorul a toate lăcrimează pentru moartea noastră cu sângele Său, ajunge ca moartea Ziditorului să o plângem doar cu o lacrimă? O, sânge dumnezeiesc! O, dumnezeiești lacrimi!
Unde ești acum, Maria Magdalena, care erai obișnuită a cădea la picioarele Domnului ca să verși pâraie de lacrimi și cu părul tău să ștergi picioarele Sale? Vino acum, aici, o, suflet preasfânt, ca să aduni neprețuitele lacrimi ale Învățătorului tău! Adu vasele cu aromate pe care le-ai deșertat în casa fariseului pentru a le umple cu un balsam mai de preț, pe care pentru a-l aduna mai ușor, uite, îți dau inima mea ca burete și adună!
O, dacă noi toți le-am primi de acolo în sufletele noastre, dacă noi, cei care suntem întunecați prin păcat, ne-am înveșmânta ca într-o porfiră cu Sângele cel roșu și curățitor de păcate al Mântuitorului…!”

(La 10 ani după rostirea cuvântului către Patriarhul Dositei – duhovnicul familiei, Radu Brâncoveanu avea să primească moartea martirică împreună cu frații săi)

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.