Predici Ortodoxe

Lecturi duhovniceşti, predici audio, cuvinte de folos…

Arhim. Melchisedec, Măn. Putna: PREDICĂ LA DUMINICA a VIII-a DUPĂ RUSALII (Îndemn la rugăciune) (2012)

| 0 Comentarii

.

In lumea aceasta fiecare îşi are ascultarea lui: unul e împărat, altul patriarh, altul bucătar, fierar sau învăţător, dar Domnul îi iubeşte pe toţi, şi cine iubeşte mai mult pe Dumnezeu, acela va avea plată mai multă. Domnul ne-a dat porunca de a iubi pe Dumnezeu din toată inima, din tot cugetul şi din tot sufletul [Mt 22, 37]. Dar cum poţi să-L iubeşti fără să te rogi? De aceea, mintea şi inima omului trebuie să fie întotdeauna libere pentru rugăciune.

Cînd iubeşti pe cineva, vrei să te gîndeşti la el, să vorbeşti despre el, să fii împreună cu el. Dar pe Domnul sufletul îl iubeşte ca pe Tatăl şi Ziditorul lui şi stă înaintea Lui cu frică şi iubire: cu frică, pentru că este Domnul; cu iubire, pentru că sufletul îl cunoaşte ca pe un Tată; El este foarte milostiv şi harul Său e mai dulce decît toate.

Şi eu am cunoscut că e uşor să te rogi, pentru că harul lui Dumnezeu ne ajută. În mila Sa Domnul ne iubeşte şi ne dă să vorbim cu El prin rugăciune, să ne căim şi să-I mulţumim.

N-am putere să scriu cît de mult ne iubeşte Domnul. Această iubire e cunoscută prin Duhul Sfînt, iar pe Duhul Sfînt îl cunoaşte sufletul ce se roagă.  (Sf. Siluan Athonitul)

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.