Mergând, învăţaţi toate neamurile…

Lecturi duhovniceşti – predici audio, cuvinte de folos…

PREDICĂ LA APOSTOLUL DIN DUMINICA SAMARINENCEI (după Sf. Maslu)

| 3 Comentarii

PREDICĂ LA APOSTOLUL DIN DUMINICA SAMARINENCEI

(după Sf. Maslu)

.

 

 

3 Comentarii

 1. Multumim Domnului Dumnezeului nostru pentru darul pe care ni l-a dat – Apostolii zilelor noastre, lumini care transmit azi Lumina din Lumina lui Hristos si lumineaza sufletele noastre intunecate, adapa sufletele noastre insetate dupa adevar si dreptate din izvorul de apa vie al lui Hristos si ne trimit mangaiere duhovniceasca !
  Ne trebuie urechi sa auzim, minte ca sa intelegem, inima statornica, vointa intarita de Duhul Sfant, pocainta, dragoste, credinta si putere pentru a-L urma pe Hristos ca femeia samarineanca cu intrega ei familie, ca apostolii, ca toti crestinii adevarati care au pus temelia Bisericii apostolice a Mantuitorului lumii, Iisus Hristos.
  Sa urmam invataturile Domnului nostru Iisus Hristos, Sfanta Evanghelie, asa dupa cum ne invata Sfintii Apostoli ai zilelor noastre din Biserica una sfanta, soborniceasca si apostoleasca zidita de Hristos, Domnul nostru al crestinilor.
  Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, vrem sa traim in duh si adevar, sa urmam poruncile Tale, ajuta-ne, nu ne lasa sa pierim ! Amin !
  Doamne, miluieste-ne pe noi, pacatosii ! Amin !

 2. ADEVARAT A INVIAT!

  O,tara,tara,tara,asculta cuvantul Domnului!
  (Ieremia 22;29),striga proorocul cel nemincionos al Domnului.

  Omul este tara;iar cuvantul Domnului este viata plantata in el…
  O,fratilor,urat e pamantul sterp sau mlastinos,lipsit de roade,si frumos este pamantul (omul) cultivat,acoperit de roade bogate!Iar tu,omule,esti si una si cealalta.
  O, OMULE! Alege,sau viata – sau moartea!
  …Asculta cuvantul Domnului,cel care vine atat de potrivit la vreme potrivita,asa ca sa nu se abata asupra ta mania Stapanului Casei precum asupra ogorului celui sterp,si ca sa nu se faca soarta ta asemenea celei a magarului!
  O,MultIndurate si MultPatimitorule Doamne,izbaveste-ne pe noi de imbolnavirea inimii si de intunecimea mintii – doua cumplite si amare boli!- care sunt urmarile ticaloase ale acelor ceasuri ale vietii noastre pe care oamenii le numesc „PROSPERE”.
  Miluieste-ne si ne mantuieste pe noi,
  O, Doamne al Puterilor,Caci Tie se cuvine toata slava si multumirea in veci!
  Amin!
  (Vladica Nicolae Velimirovici)

 3. Doamne da-ne ce cunosti Tu ca ne este de folos !

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.