Mergând, învăţaţi toate neamurile…

Lecturi duhovniceşti – predici audio, cuvinte de folos…

Predică la Evanghelia din Duminica a VII-a după Rusalii (2011)

| 3 Comentarii

Predică la Evanghelia din

Duminica a VII-a după Rusalii

(2011)

– Vindecarea a doi orbi si a unui mut din Capernaum –

(Ev. Matei 9, 27-35; 9, 1)
”  Plecând Iisus de acolo, doi orbi se ţineau după El strigând şi zicând: Miluieşte-ne pe noi, Fiule al lui David.  După ce a intrat în casă, au venit la El orbii şi Iisus i-a întrebat: Credeţi că pot să fac Eu aceasta? Zis-au Lui: Da, Doamne! Atunci S-a atins de ochii lor, zicând: După credinţa voastră, fie vouă! Şi s-au deschis ochii lor. Iar Iisus le-a poruncit cu asprime, zicând: Vedeţi, nimeni să nu ştie.  Iar ei, ieşind, L-au vestit în tot ţinutul acela. Şi plecând ei, iată au adus la El un om mut, având demon. Şi fiind scos demonul, mutul a grăit. Iar mulţimile se minunau zicând: Niciodată nu s-a arătat aşa în Israel. Dar fariseii ziceau: Cu domnul demonilor scoate pe demoni. Şi Iisus străbătea toate cetăţile şi satele, învăţând în sinagogile lor, propovăduind Evanghelia împărăţiei şi vindecând toată boala şi toată neputinţa în popor.”

3 Comentarii

  1. Pingback: PREDICĂ LA EVANGHELIA DIN DUMINICA A VII-A DUPĂ RUSALII (2011) – AUDIO « PELERIN ORTODOX

  2. Pingback: PREDICĂ LA EVANGHELIA DIN DUMINICA A VII-A DUPĂ RUSALII (2011) – AUDIO « PELERIN ORTODOX

  3. Orbi si surzi la suflet sunt fariseii si toti cei asemenea lor care n-au vazut, n-au auzit si n-au inteles Cine venise in mijlocul lor sa propovaduiasca Evanghelia Imparatiei si sa-i vindece pe toti, nu numai pe cei doi orbi si pe cel surd, de bolile grave ale ratacirii si sa-i indrume pe calea mantuirii.
    Si noi, cei de azi, suferim de aceleasi boli si de alte boli mai grele, suntem surzi si orbi la semnele pe care ni le face Doctorul minunat Care este Iisus Hristos Domnul.
    Doamne, Iisuse Hristoase, suntem rataciti si amagiti de desertaciunile acestei lumi, iar credinta noastra nu este nici cat bobul de mustar!Cat de pacatosi, de netrebnici si nevrednici suntem ! Nu ne lipsi pe noi de Harul Tau, de milele si indurarile Tale, ca tare bolnavi suntem!
    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, lumineaza-ne pe noi, pacatosii, care orbi si surzi suntem fata de poruncile si invataturile Tale, intareste-ne credinta, ne miluieste si ne mantuieste ! Amin !

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.