Predici Ortodoxe

Lecturi duhovniceşti, predici audio, cuvinte de folos…

PREDICA PATRIARHULUI DANIEL LA DUMINICA a XXIII-a după RUSALII (2011)

| 2 Comentarii

PREDICA PATRIARHULUI  DANIEL LA 

DUMINICA a XXIII-a după RUSALII

(2011)

În cuvântul de învăţătură Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a evidenţiat, printre altele, iubirea milostivă şi vindecătoare a Mântuitorului Iisus Hristos deoarece Acesta arată mila Sa faţă de omul demonizat redându-i sănătatea şi libertatea.

„În primul rând vedem în Evanghelie iubirea milostivă şi vindecătoare a Mântuitorului Iisus Hristos care nu a fost chemat de nimeni să meargă în ţinutul Gherghesenilor spre a vindeca un om demonizat. În al doilea rând vedem în Evanghelia de astăzi că şi demonii mărturisesc adevărul că Iisus este Fiul Lui Dumnezeu Celui Preaînalt şi se tem de judecata Lui. În al treilea rând vedem că locuitorii ţinutului Gherghesenilor, în loc să se bucure şi să mulţumească lui Iisus pentru că a vindecat un om îndrăcit care pătimea mult, s-au întristat şi L-au rugat să plece din hotarele lor pentru că le-a pricinuit pagubă prin înecarea porcilor în mare. În al patrulea rând vedem că omul vindecat, demonizatul de altădată, era acum îmbrăcat în haine, era întreg la minte spune Evanghelia, şi stătea aproape de Iisus, la picioarele Lui, rugându-l să-l ia cu El, dar Iisus i-a spus Rămâi aici şi spune tuturor cât bine ţi-a făcut Dumnezeu. Evanghelia ne arată cât de diferite sunt atitudinile oamenilor faţă de Hristos, ne arată în primul rând cât de milostiv este Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos Fiul Lui Dumnezeu Celui Preaînalt care s-a coborât din ceruri, S-a întrupat de la Duhul Sânt şi din Fecioara Maria şi S-a făcut om din iubire pentru oameni şi mântuirea lor”, a mărturisit Preafericirea Sa.

Totodată, Patriarhul României a explicat de ce Mântuitorul Iisus Hristos a îngăduit demonilor să intre în turma de porci….  (Sursa text: Basilica.ro)

2 Comentarii

  1. Pingback: PELERIN ORTODOX » PREDICI AUDIO/VIDEO LA DUMINICA A 23-A DUPĂ RUSALII

  2. Pingback: PELERIN ORTODOX » Predici AUDIO/VIDEO la Duminica a 23-a după Rusalii

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.