Predici Ortodoxe

Lecturi duhovniceşti, predici audio, cuvinte de folos…

PREDICA PREAFERICITULUI PĂRINTE DANIEL LA DUMINICA a XXVI-a după RUSALII – Pilda bogatului căruia i-a rodit ţarina (2012)

| 2 Comentarii

 

 „Această dramă a patimii lăcomiei de cele materiale devine o robie. Deşi, el are iniţiativa cumulării bogatul acesta este totuşi un rob al celor materiale. Nebunia este tocmai atitudinea sa de a reduce toată viaţa la consumul de cele materiale şi de a reduce cele materiale la preocuparea exclusivă pentru traiul legat de cele trupeşti. Pilda bogatului căruia i-a rodit ţarina este o pildă care se potriveşte şi multor oameni din zilele noastre. Omul secularizat care construieşte viaţa fără să se mai gândească la Dumnezeu Dăruitorul, Creatorul sau Făcătorul cerului şi al pământului, fără să mai înţeleagă existenţa, viaţa şi bunurile materiale ca daruri de la Dumnezeu, se aseamănă cu bogatul din Evanghelie care zideşte hambare noi, care adună bunuri materiale, care nu vede ca progres decât progresul material, fie al bunurilor de consum în societatea consumistă, fie al banilor”.

2 Comentarii

  1. Pingback: PELERIN ORTODOX » AUDIO: PREDICA PF. DANIEL LA DUMINICA a XXVI-a după RUSALII – Pilda bogatului căruia i-a rodit ţarina (2012)

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.