Mergând, învăţaţi toate neamurile…

Lecturi duhovniceşti – predici audio, cuvinte de folos…

Canon de rugăciune către Sf. Mc. Haritina (5 octombrie)

| 1 Comentariu

Canon de rugăciune către Sf. Mc. Haritina

(5 octombrie)

 

 

          Aceasta a fost pe vremea împăratului Diocleţian si a lui Dometie comitul, slujnica fiind a unui oarecare Claudie, de care aflând comitul că este creştina, a scris stăpânului ei să o trimită la dânsul să-i facă cercetare, căci este creştina şi întoarce pe mulţi la credinţa creştinească. Iar stăpânul său întristându-se s-a îmbrăcat cu sac şi o plângea, iar ea mângâindu-l îi zicea: „Nu te mâhni, domnul meu, ci te bucură, că şi pentru păcatele mele şi pentru ale tale voi fi socotita jertfă bine-primită lui Dumnezeu”. Deci zicând şi el: „Pomeneşte-mă şi pe mine la Cerescul Împărat”, o trimise la comitul, la care sosind şi pe Hristos mărturisind, i-au ras capul, i-au turnat pe cap jăratic de cărbuni aprinşi şi cu frigări de fier înroşite i-au împuns sânii şi coastele, apoi i-au legat o piatra grea şi au aruncat-o în mare şi ieşind vie s-a arătat iarăşi comitului şi mult chinuind-o şi scoţându-i unghiile de la mâini şi de la picioare din rădăcina şi dinţii, şi-a dat duhul la Dumnezeu.

Un comentariu

  1. Dupa cum virtutile si insusi dragostea, care le este izvor,dobandite din acest timp si dupa sfarsitul acestei vieti,il fac pe cel care le-a dobandit frumos si stralucitor,precum este stralucirea sfinteniei muceniceasca a Sfintei preafrumoase HARITINA – biruitoarea vrajmasului,astfel,
    Sfanta Mucenita Haritina ingenunchiata cum sta la rugaciune,luptand si rabdand pentru Domnul toate vicleniile vrajmasului,noi marind-o si cinstindu-i numele si pomenirea,mult o rugam sa ne daruiasca din taria si rabdarea ei biruitoare,in lupta cu uratorul binelui,spre mantuire sa ne indrepte pasii.
    Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.