Predici Ortodoxe

Lecturi duhovniceşti, predici audio, cuvinte de folos…

Cuvânt al Sf. Inochentie de Odessa la Duminica a IV-a din Postul Mare

| 0 Comentarii

Cuvânt al Sf. Inochentie de Odessa la

Duminica a IV-a din Postul Mare

”De ce trebuie să postim?”


Să postim post bine-primit şi plăcut Domnului. Adevăratul post este înstrăinarea de răutăţi, înfrânarea limbii, lepădarea mâniei, depărtarea de pofte, de clevetire şi de jurământul mincinos” (Stihira stihoavnei de Luni, Săptămâna I).

Această cântare bisericească se poate considera pe drept cuvânt, fraţilor, ca cea mai deplină învăţătură pe care Sfânta Biserică ne-o dă cu privire la toate Sfintele posturi şi mai cu seamă cu privire la Postul Mare, pe calea căruia ne aflăm.

Cuvântările şi predicile noastre adesea sunt slabe, încurcate şi plictisitoare, dar învăţătura Sfintei Biserici este întotdeauna pe cât de scurtă, tot pe atât şi de puternică şi uşor de priceput pentru toată lumea. Iată pentru ce această cântare este vred­nică de cercetat în amănunţime, spre a vedea, din ea, ce ne spune şi ce ne învaţă Sfânta Biserică despre Sfintele posturi.

Să postim post bine-primit şi plăcut Domnului! Adică sunt şi posturi neprimite şi neplăcute Domnului. Care sunt aceste posturi?….. ”

Sursa: „Predici la Postul Mare după Arhiepiscopul Inochentie al Odesei„, Editura Institutului Biblic şi de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române, Bucureşti, 2005

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.