Predici Ortodoxe

Lecturi duhovniceşti, predici audio, cuvinte de folos…

Cuvânt al Sf. Luca al Crimeei despre ceasul morții

| 4 Comentarii

  Cuvânt al Sf. Luca al Crimeei despre ceasul morții

     ”Niciodată, nu uitați niciodată că viața pământească  ne este dată doar ca să ne pregătim de viața veșnică, căci după cum veți trăi viața pământească, astfel va fi și viața veșnică pentru voi.  Fiți credincioși lui Hristos! Viața noastră este scurtă! Nu trebuie să risipim aceste zile scurte și ore în îndestulare, ci să ne amintim mereu de ceasul morții!
    Deseori am auzit la Vecernie cuvintele psalmului al 33-lea : Moartea păcătosului cumplită este! Cinstită este înaintea Domnului moartea cuvioșilor lui! Mulți dintre noi suntem împovărați de păcate. Mulți au uitat cuvintele lui Dumnezeu. Boldul morții este păcatul. Moartea îl împunge dureros pe cel care este cufundat în păcate.  
     Dar dacă este așa, dacă suntem slabi, dacă hainele noastre sunt negre din pricina păcatelor noastre, nu suntem și noi asemenea câinilor? Nu s-ar cuveni să strigăm și noi la fel cum a strigat și femeia cananeeancă: Doamne, da, sunt asemenea unui câine, dar miluiește-mă!  Să fie mijloacele voastre încinse și felinarele aprinse! ”
 

4 Comentarii

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.