Mergând, învăţaţi toate neamurile…

Lecturi duhovniceşti – predici audio, cuvinte de folos…

Cuvânt al Sf. Luca al Crimeei – „La început a fost Cuvântul”

| 1 Comentariu

 Cuvânt al Sf. Luca al Crimeei –

 „La început a fost Cuvântul”

 

         „Numai o dată pe an auziţi în biserică lectura primului capitol din Evanghelia lui Ioan. Se citeşte la Paşte şi deseori în diferite limbi. De ce a fost aleasă anume această Evanghelie? Pentru că ea conţine cea mai profundă şi mai importantă taină pentru noi: taina Teologiei!

        Sfântul Ioan este numit „Teologul”, dar nici unul dintre teologii din lume nu se poate compara cu dânsul în ce priveşte profunzimea, sfinţenia şi importanţa teologhisirii lui.  Evanghelia Sf. Ioan se deosebeşte de Evangheliile Sf. Matei, Marcu şi Luca, fiindcă aceşti evanghelişti în scrierile lor expun preponderent  tot ce ţine de viaţa  şi activitatea Domnului Iisus Hristos după întruparea Lui pe pământ. Nimeni nu a vorbit cu o putere atât de mare despre existenţa mai înainte de veci a Cuvântului lui Dumnezeu, Domnul Iisus Hristos, precum Sfântul Ioan!”

 

 

Un comentariu

 1. HRISTOS A INVIAT!
  „Cand omul se desprinde cu mintea de pamant si o deschide catre DUMNEZEU cu dorinta de a Ii place Lui,
  Dumnezeu,ii arata unuia ca acesta SFANTA LUI VOIE
  intr-o felurime de moduri.Sfantul Petru Damaschinul scrie:
  „Daca omul are dorire intraga si statornica de a se face placut Domnului,atunci Domnul ii arata acestuia sfanta
  Lui voie,fie prin gandurile ce-i vin,fie prin vreo alta persoana,fie prin Sfintele Scripturi.”Un astfel de om capata intradevar o sensibilitate ascutita si neinselatoare,capabila sa distinga VOIA LUI DUMNEZEU si din cele dinlauntru si din afara.
  Intraga lume se face pentru unul ca acesta,ca o harpa cu zece strune bine acordate,din care nici un sunet nu este care sa nu fie produs de DEGETUL LUI DUMNEZEU.”
  Slava Domnului!
  (din cugetarile Sfantului Nicolae Velimirovici)

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.