Mergând, învăţaţi toate neamurile…

Lecturi duhovniceşti – predici audio, cuvinte de folos…

Cuvânt al Sfântului Teofan Zăvorâtul la Anul Nou

| 6 Comentarii

        Cuvânt al celui între Sfinţi, Părintelui nostru Teofan Zăvorâtul, la Anul Nou.

Cugetări despre vreme şi veşnicie.

 

 

 ” Viitorul nostru este în mâinile Lui Dumnezeu. Dumnezeu ne ține în dreapta Sa, deasupra prăpastiei neființării și Se atinge de noi cu puterea Sa. Deci, fie să ne păzim întru curăție, după cum El este curat, fie să ne curățăm prin pocăință, dacă am îngăduit deja ceva necurat. Devenind trecut, nimic din ce am făcut nu piere, ci rămâne în ființa noastră și împreună cu noi,  iar la ziua Judecății se va înfățișa chiar în noi spre îndreptățire sau osândire. Deci să ne îngrijim a nu îngădui în interiorul nostru nimic din ce-i necurat.

Viitorul nostru este tot în mâinile lui Dumnezeu. Așadar, neabătut umblând întru poruncile Lui să ne încredințăm pe de-a întregul călăuzirii Lui părintești, iar pentru a preîntâmpina cercetările Lui cele pedepsitoare, să apucăm în fața Lui, prin mărturisirea păcatelor și prin pocăință nefățarnică pentru ele. Așadar, din toate părțile o singură lecție: lecția curăției și a pocăinței! …”

6 Comentarii

 1. NOUL AN SA IMPLINEASCA PRIN DOMNUL SUFLETELE NOASTRE PRIN BUNA PRICEPERE DUHOVNICEASCA CU PACE SI MANTUIRE!
  DATI SLAVA DOMNULUI PRIN FAPTE DE IUBIRE!
  LA MULTI ANI BUNI PETRECUTI IN DUH CRESTIN!
  AMIN!

 2. Doamne cu puterea Ta dumnezeiasca, salveaza-ne si ajuta-ne sa nu cadem in prapastia din fata noastra si auzi glasul rugaciunilor noastre, ca neputinciosi suntem!Mistuie tot ce este necurat si pacatos din noi, ajuta-ne sa ne pocaim si sa te avem aproape cata viata vom avea.Mangaierea noastra esti, Dumnezeul nostru, fii cu noi!
  Fie voia Ta, Doamne, asupra noastra!Tu esti calauza noastra in intunericul viitorului!
  Sfinte Teofan Zavoratul, roaga-te la Dumnezeu pentru Preacuviosul nostru Parinte duhovnic ca sa-l ajute si sa-l ocroteasca de tot raul, sanatate si binecuvantare dumnezeiasca sa-i daruiasca in munca sa apostolica!Amin!

 3. Frumoase ganduri, la inceput de an, Mihail si Zoe…,frumoase in fata Dumnezeului nostru cel Sfant, dar si fata de parintele nostru duhovnicesc. Sa va tina Dumnezeu, in paza LUI
  ,cu ganduri curate.DOAMNE AJUTA-NE! La multi ani ! ELPIDIA

 4. Doamne ajuta si ne miluieste!Cu adevarate ganduri curate,de iubire si nadejde in Domnul,sa ne rugam in ceas de cumpana,in aceasta zi a praznuirii Sfantului Serafim de Sarov ,sa mijloceasca noua,pentru DOBANDIREA DUHULUI SFANT AL LUI DUMNEZEU,scopul vietii crestine,cum bine ne invata.Asemeni Sfantului Teofan Zavoratul,ce multe invataminte si indrumari binecuvantate,a transmis celor care se aflau in nevoi si neputinte.Chiar si din pustia ce au ales a vietui,ne da putere si ajutor,intarindu-ne in razboaiele noastre cu viclenii vrajmasi.Cu ale lor rugaciuni binecuvantate sa alergam pe Calea Adevarului Mantuitoare,dand slava lui Dumnezeu in toate zilele noastre.

 5. Pingback: Cugetări despre vreme şi veşnicie – Cuvânt al celui între Sfinţi, Părintelui nostru Teofan Zăvorâtul, la Anul Nou « PELERIN ORTODOX

 6. In Cuvantul Puterii Tale, Doamne, sa ne petrecem aceasta viata vremelnica pe care o masuram in anii binecuvantati de Tine fiecaruia, spre viata vesnica.
  Doamne, ajuta-ne, ca noi nu ne dam seama inca incotro mergem si ce ne asteapta viitorul !
  Numai in credinta adevarata, launtrica ne vei descoperi prin Duhul Tau cel Sfant tot adevarul Tau.
  Doamne, ajuta-ne ca toate acestea sa le dobandim acum, pana nu va fi prea tarziu! Da-ne intelepciune ! Lumineaza-ne cu Lumina Fetei Tale ! Mangaie-ne cu dragostea Ta, calauzeste-ne sa ajungem la Tine si acopera-ne cu Acoperamantul Tau !
  Fie voia Ta, Doamne, asupra noastra, viitorul nostru este in mainile Tale !
  Sfinte Teofan Zavoratul, roaga-te pentru noi la bunul Dumnezeu sa ne ierte pacatele, sa ne miluiasca si sa ne mantuiasca ! Amin !

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.