Mergând, învăţaţi toate neamurile…

Lecturi duhovniceşti – predici audio, cuvinte de folos…

Cuvânt al Sfântului Teofan Zăvorâtul la Duminica vameşului şi a fariseului (2010)

| 2 Comentarii

Cuvânt al Sfântului Teofan Zăvorâtul la Duminica vameşului şi a fariseului

(21 ian 2010) 

„Iată că au venit din nou săptămânile pregătitoare pentru Marele Post. Să mulţumim Domnului că ne-a învrednicit să apucăm această vreme mântuitoare de suflet! Să ne rugăm ca El să ne ajute şi să ne folosim de această vreme, potrivit bunelor Lui hotărâri privitoare la noi….”

2 Comentarii

  1. Aceste 10 saptamani ale TRIODULUI,sunt ca nistePOPASURI DUHOVNICESTI,pe calea ce duce,prinnevointa CRUCII,la stralucita zi a Invierii.Pregatirea in vederea Postului Mare se face gradual,cu pogoramant,respectand echilibrul fiziologic.In prima saptamana se ingaduie macaruri de frupt(de dulce) si Miercurea si Vinerea.Incepand cu a treia saptamana(a Branzei)se incheie consumul preparatelor din carne,dar se continua cu mancaruri din lapte, branza si oua,pe toata durata celor 7 zile.Dupa Duminica a 4-aincepe POSTUL,care asa cum zice Sf.Ioan Gura de Aur(Hrisostom),”POTOLESTE TRUPUL,INFRANEAZA POFTELE NESATURATE,CURATESTE SI INTRARIPEAZA SUFLETUL,IL INALTA SI ILUSUREAZA”.DOAMNE MILUIESTE!

  2. Pingback: Război întru Cuvânt » INCEPUTUL TRIODULUI. DUMINICA VAMESULUI SI A FARISEULUI – Talcuiri si meditatii duhovnicesti

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.