Mergând, învăţaţi toate neamurile…

Lecturi duhovniceşti – predici audio, cuvinte de folos…

Cuvânt despre iubire la Duminica a XV-a după Rusalii

| 6 Comentarii

Cuvânt despre iubire la Duminica a XV-a după Rusalii

al Sf. Teolipt, Mitropolitul Philadelphiei și Nectarie, Episcopul Pentapolei

 

Sf. Teolipt

       „Iubirea este lucrarea care se săvârșește în adâncul sufletului. Ea încălzește inima, luminează mintea, trezește cugetul spre cercetarea cuvintelor Lui Dumnezeu, înalță tot trupul spre ostenelile cuvintelor dumnezeiești. Dumnezeu, de la început, a dăruit omului harul iubirii. Pe aceasta, primind-o omul, a îmbrăcat-o ca pe o podoabă cuviincioasă. Dar tâlharul sufletelor noastre a sfâșiat-o și l-a lăsat pe om gol și plin de neagoniseală.
         Cum însă haina iubirii este sfâșiată și cum din nou se salvează, ascultați! …”
 
 

„Iubire – însușire dumnezeiască, pentru că și Dumnezeu este iubire.” – Sf. Nectarie al Pentapolei.

Sf. Nectarie

6 Comentarii

 1. AGENDA DUHOVNICEASCA:

  Precum stim ca prilejurile de mantuire le aduce Dumnezeu in felurite chipuri,la fel este in puterea noastra sa slujim,cu mai multa sau mai putina incordare,prilejurile aduse de DUMNEZEU.

 2. Cu regret dar nu se incarca…..

 3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Noutati de pe pagini ortodoxe (1-10 septembrie 2010)

 4. DOAMNE AJUTA!

  CU NEVREDNICIE VA RUGAM SA ADUCETI VREDNICA BUCURIE IN INIMILE NOASTRE
  IMPIETRITE DE „CRIZA” – CRIZATA, A VREMURILOR IN CARE TRAIM, PRIN DUMNEZEIESTILE SI BINECUVANTATELE
  P R E D I C I !

  HRISTOS IN MIJLOCUL NOSTRU!

  AMIN!

 5. ?

 6. in asteptarea predicilor,ne rugam…

  Doamne, Dumnezeul meu,
  osandit stau inaintea fetei Tale celei sfinte, si-mi marturisesc nevrednicia, neputinta si saracia mea cea mare. Pentru aceasta ma rog Tie:
  O, izvor dulce si noianul indurarii, deschide stavilele cerului si ploua asupra mea bunatatile indurarii Tale, pentru ca sa pot scoate lacrimi, sa plang, sa spal si sa curatesc sufletul meu de intinaciunea pacatelor, cu cainta tare si adevarata.
  Si ca sa-mi dai acest dar, Stapane,
  pun mijlocitor pe Inaintemergatorul Ioan,
  catre care zic:
  O, invatatorule al pocaintei si marite Proorocule, care esti mai mare decat toti proorocii, precum insusi Fiul lui Dumnezeu te-a numit in Sfanta Evanghelie, tu care ai aratat poporului pe Stapanul Hristos, tu care L-ai botezat in Iordan si ai vazut cerurile deschizandu-se, tu care ai auzit glasul Parintelui ceresc si ai vazut pe Duhul Sfant ca un porumbel pogorandu-se peste El. Rogu-te, ajuta-mi cu mijlocirea ta, tu care stai in cer inaintea Judecatorului vesnic, si fa-L sa se indure de mine, caci ai multa indrazneala la iubirea Lui.
  Intinde mana aceea cu care L-ai botezat si strica cugetele mele cele rele si ma intareste sa-mi petrec viata pe calea cea buna a lui Dumnezeu. O, Proorocule, lumineaza-mi mintea cu poruncile Domnului, ca sa le tin minte si sa le pazesc pana la sfarsitul vietii mele. Si sa stai langa mine in ora mortii mele, sa ma duci pocait inaintea Stapanului meu, Dumnezeu.
  Roaga-te inca si pentru toata lumea, ca Dumnezeu sa dea ajutor crestinilor, si celor vii si celor adormiti, sa-i odihneasca in necazurile cele multe, sa le dea toate cele de trebuinta si sa-i invredniceasca Imparatiei Sale.
  Amin!

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.