Mergând, învăţaţi toate neamurile…

Lecturi duhovniceşti – predici audio, cuvinte de folos…

Lectură din cartea Sf. Nectarie CUNOAŞTE-TE PE TINE ÎNSUŢI (Despre virtute): DESPRE SMERENIE

| 2 Comentarii

 

[audio:http://prediciortodoxe.ro/wp-content/uploads/2013/03/19-mar-2013-dim-sf-nectarie-cunoastete.mp3]

2 Comentarii

  1. Multumim pentru deosebitele cuvinte de invatatura ale Sfantului Nectarie al Eghinei pe care-l cinstim in mod deosebit pentru exemplul sau de smerenie deosebita.
    Insa avem totdeauna in minte si in suflet exemplul de smerenie desavarsita al Domnului nostru Iisus Hristos, precum si invataturile Sale din Sfanta Evanghelie potrivit careia trebuie sa punem accentul pe curatia interioara si sfintenia inimii, ca o conditie a mantuirii, a intrarii in Imparatia Cerurilor.
    Calea este stramta, dar usoara pentru tot omul care face voia Tatalui Ceresc. Sa urmam exemplul Sfintilor Parinti. Sa ne pregatim deci inimile si sa devenim smeriti precum copiii : ” Cel ce se va smeri pe sine precum un copil acela va fi mai mare in Imparatia cerurilor” ( Matei,18,3-5 ) si : ” Fiindca oricine se inalta pe sine se va smeri, iar cel ce se smereste se va inalta ” ( Luca, 18.14 ).
    Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-ne sa facem voia Ta, sa ajungem smeriti si sa gasim calea spre mantuire ! Amin !

  2. Crestinul plin de virtute s-a facut fericit pt ca a strans intr-insul toata bogatia harului lui Dumnezeu si a dobandit pururea fericirea pe pamant,cea care este fagaduiala celei ceresti.
    (Sfantul Nectarie)

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.