Predici Ortodoxe

Lecturi duhovniceşti, predici audio, cuvinte de folos…

PREDICĂ A SF. LUCA AL CRIMEEI LA PILDA SEMĂNĂTORULUI

| 2 Comentarii

PREDICĂ A SF. LUCA AL CRIMEEI LA

PILDA SEMĂNĂTORULUI

Si adunandu-se multime multa si venind de prin cetati la El, a zis in pilda:

„Iesit-a semanatorul sa semene samanta sa. Si, semanand el, una a cazut langa drum si a fost calcata cu picioarele si pasarile cerului au mancat-o. Alta a cazut pe piatra si, rasarind, s-a uscat, pentru ca nu avea umezeala. Alta a cazut intre spini si, spinii, crescand cu ea, au inabusit-o. Si alta a cazut pe pamant bun si, crescand, a facut rod insutit”.

Acestea zicand, striga: „Cine are urechi de auzit sa auda”. Si ucenicii Lui Il intrebau: „Ce inseamna pilda aceasta?” El a zis: „Voua va este dat sa cunoasteti tainele imparatiei lui Dumnezeu, iar celorlalti in pilde, ca, vazand, sa nu vada si, auzind, sa nu inteleaga.

Iar pilda aceasta inseamna:

Samanta este cuvantul lui Dumnezeu. Samanta de langa drum sunt cei care aud, apoi vine diavolul si ia cuvantul din inima lor, ca nu cumva, crezand, sa se mantuiasca. Cea de pe piatra sunt aceia care, auzind cuvantul, il primesc cu bucurie, dar acestia nu au radacina; ei cred pana la o vreme, iar la vreme de incercare se leapada. Cea cazuta intre spini sunt cei ce aud cuvantul, dar umbland cu grijile si cu bogatiile si cu placerile vietii, se inabusa si nu rodesc. Iar cea de pe pamant bun sunt cei ce, cu inima curata si buna, aud cuvantul, il pastreaza si rodesc intru rabdare” (Lc. 8, 4-15).

2 Comentarii

  1. Pingback: PREDICĂ A SF. LUCA AL CRIMEEI LA PILDA SEMĂNĂTORULUI (Audio) « PELERIN ORTODOX

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.