Predici Ortodoxe

Lecturi duhovniceşti, predici audio, cuvinte de folos…

PREDICĂ LA PRAZNICUL ADORMIRII MAICII DOMNULUI (15 august 2011)

| 0 Comentarii

PREDICĂ LA PRAZNICUL ADORMIRII MAICII DOMNULUI

(15 august 2011)

“Întru naştere fecioria ai păzit, întru adormire lumea nu ai părăsit, de Dumnezeu Născatoare. Mutatu-te-ai la viaţă, fiind Maica vieţii, şi cu rugăciunile tale izbăveşti din moarte sufletele noastre.”

    ” Prăznuim marea sărbătoare a Adormirii Maicii lui Dumnezeu,  care este numită și Paștele de Vară, pentru că după cum sărbătoarea Învierii Domnului este numită Paști, adică trecerea de la moarte la viață și de pe pământ la cer a Domnului nostru Iisus Hristos, Dumnezeul-Om, în același fel, trecerea de la moarte la viață, adormirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, învierea și înălțarea Ei la cer, se numește Paști. Cuvântul ”paști” vine din limba egipteană și înseamnă ”trecere”.

Ce învățături, iubiții mei, primim noi din praznicul Adormirii? Toate pe care vi le voi împărtăși astăzi nu sunt luate din Noul Testament, din revelația scrisă, ci dintr-un alt izvor, dintr-o altă fântână a Ortodoxiei care se numește Sfânta Tadiție sau Sfânta Predanie. Ce spune, deci, Sfânta Tradiție despre Adormirea Maicii Domnului? … ” 

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.