Mergând, învăţaţi toate neamurile…

Lecturi duhovniceşti – predici audio, cuvinte de folos…

PREDICĂ LA PRAZNICUL ADORMIRII MAICII DOMNULUI (2012)

| 1 Comentariu

Întru naştere fecioria ai păzit,
    întru adormire lumea nu ai părăsit, de Dumnezeu Născătoare.
    Sculatu-te-ai la viaţă, fiind Maica Vieţii,
    şi cu rugăciunile tale, izbăveşti din moarte sufletele noastre.

Prima parte a acestui cuvânt cuprinde o tâlcuire a Slavei de la Vecernia Adormirii Maicii Domnului, Stihira pe 8 glasuri. Cea de-a doua parte reprezintă un puternic mesaj, un îndemn adresat tuturor tinerilor.

„Astăzi, toţi, şi în primul rând tinerii, toţi să îngenunchem înaintea lui Dumnezeu şi s-o rugăm pe Maica Domnului din tot sufletul: Stăpână a lumii, Apărătoare Doamnă a României şi ocrotitoare a poporului nostru martiric, te rugăm: apără tineretul nostru prin orice mijloc şi în orice mod pe care le cunoşti tu şi numai tu, Preacurată Stăpână, Atot-Împărăteasă, care pe toate le poţi cu mijlocirea pe lângă Fiul Tău şi  Domnul Nostru, căruia I se cuvine toată slava, cinstea şi închinarea, împreună cu Tatăl şi cu Sfântul Duh!  Amin.”

Un comentariu

  1. Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, Maica Dumnezeului Cuvant, Maica Luminii, a Iubirii, a Mantuitorului lumii, Imparateasa Cerului, roaga-te pentru noi pacatosii la Fiul Tau Preaiubit si Dumnezeul nostru sa ne ierte pacatele, mijloceste rugaciunile noastre, izbaveste-ne de boli, de nevoi, de necazuri si primejdii, de vrajmasii vazuti si nevazuti !
    Coplesiti de patimi, de pacate, de suferinte trupesti si sufletesti, de nevoi, necazuri, de lucrarea celui rau, suspinam catre tine Preasfanta Feicoara Maria ca sa ne salvezi, sa ne ajuti, sa ne ocrotesti, sa ne reinnoiesti voia cea buna in inimile noastre, ca poftele pacatelor sa nu ne biruie, ca tu pe toate le poti cu bratul Tau cel tare purtator de Dumnezeu, mangaietor dumnezeiesc.
    Maretia si Slava Ta, nu le putem cuprinde cu mintea omeneasca.
    Preasfanta Nascatoatre de Dumnezeu, mantuieste din moarte sufletele noastre si ajuta-ne sa avem sus inimile la Preasfanta Treime, sa ajungem la Lumina neinserata ! Amin !

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.