Predici Ortodoxe

Lecturi duhovniceşti, predici audio, cuvinte de folos…

PREDICA PREAFERICITULUI PĂRINTE DANIEL LA DUMINICA FIULUI RISIPITOR (2012)

| 1 Comentariu

Pf.28

” Sfânta Evanghelie care conţine pilda Fiului risipitor este Evanghelia Duminicii a doua din perioada Triodului, numită Duminica întoarcerii Fiului risipitor.

Rânduită de Biserică spre a fi citită în această perioadă premergătoare Postului Mare, ca timp de intensificare a rugăciunii smerite, a pocăinţei sincere şi a iubirii milostive, Evanghelia din această duminică ne arată valoarea nepreţuită a pocăinţei, adică puterea vindecătoare, eliberatoare şi înnoitoare a Sfintei Taine a Pocăinţei sau a Mărturisirii şi iertării păcatelor prin lucrarea harului lui Dumnezeu.

Boala păcatului şi pocăinţa ca remediu

Păcatul şi consecinţa sa, moartea (cf. Romani 6, 23), sunt realităţile cele mai contrare firii omeneşti, care este creată după chipul lui Dumnezeu Cel sfânt şi veşnic viu. Dar atât de mult ne-am obişnuit cu păcatul şi cu moartea care se văd mereu în jurul şi înăuntrul nostru, încât le considerăm fenomene ‘naturale’. Sfânta Scriptură, dimpotrivă, consideră păcatul ca fiind o perturbare sau o dezordine a creaţiei şi un obstacol permanent în participarea omului la viaţa şi fericirea veşnică a lui Dumnezeu….” (Sursa text: Basilica.ro)

Un comentariu

  1. Pingback: PELERIN ORTODOX » Predica Mitropolitului Augustin de Florina la Duminica FIULUI RISIPITOR: “PĂCATUL ESTE UN FALIMENT ECONOMIC”

Lasă un răspuns

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.